Min Chitalpa trestamme er Splitting

May 18

Chitalpa treet (Chitalpa tashkentensis) er en hybrid mellom catalpa treet og ørken willow (Chilopsis linearis). En tørke-tolerant prøve, den vokser hovedsakelig i southwestern USA En deling av stammen på treet er et hyppig problem og ledsaget av årlige den høye saltholdigheten. Gartnere kan ønske å bare fjerne og erstatte chitalpa.

Betydning

Gartnere er forståelig nok bekymret når en chitalpa trestamme er splittet. Men er dette en vanlig foreteelse med prøven og en hyppig lidelse. Dessverre lite kan gjøres for å forhindre denne svakheten av hybrid og treet er aldri fullstendig gjenopprette fra tilstanden. Skaden til treet vanligvis resulterer i tidlig browning, gulfarging og tap av bladene hver sommer. Delt bagasjerommet gjør også treet er mer utsatt for sykdom og skadedyr angrep.

Vanning

Mangel på vann kan bidra til barken deling på en chitalpa. Gartnere kan ønske å sikre at treet er tungt vannet som en øvelse i å avgjøre om dette vil avhjelpe situasjonen sesongen. Når delt barken på chitalpa stammen er trukket tilbake, vil landscapers oppdage ny vekst forsøker å dekke såret som bagasjerommet verkene til veggen av skaden og hindre enkel adgang til alle patogener.

Miljømessige skader

Når en chitalpa trestamme er deling, kan det skyldes miljøhensyn som påvirker mange arter av trær. Rask ekspansjon av levende barken i et tre kan resultere i en split, vanligvis som et resultat av treet lider frost skade eller sunscald. Som chitalpa dyrkes hovedsakelig i sørvest-ørkenen, kan det bli skadet av sen eller tidlig fryser. Sunscald er en tilstand som dukker opp på sørvest siden av små trær.

Chitalpa kultivarer

Rosa Dawn chitalpa treet (Chitalpa tashkentensis "Rosa Dawn") er vanligvis solgt chitalpa prøven. Den vokser til en høyde på mellom 25 og 30 fot med tett, spre grener som ikke bærer frukt. Blomstene er rosa med en gul sentrum, og har en trompet figur mens blomstrende månedene om sommeren. En annen chitalpa sorten, morgen skyen, har lys rosa eller hvite blomster og vokser høyere og mer oppreist enn rosa Dawn.