Min Blueberry planten stammer har svarte flekker

August 2

Min Blueberry planten stammer har svarte flekker

Hvis du vokser blåbær i hagen din, vet du allerede noen av fordelene. Du har enkel tilgang til en sunn frukt, og du kan spare tid og penger på turer til dagligvarebutikk. Du kan også har oppdaget noen ulemper. Blåbær er mottakelige for skadedyr som leafhoppers, bladlus og blåbær Mark. De er også utsatt for sykdommer, inkludert noen at svarte flekker langs stammer.

Sotet Blotch

Svarte flekker på stammer av blåbær anlegget kunne sotet blotch, en vanlig tilstand i blåbær planter. Organismen som forårsaker det arbeider seg like under overflaten av stammen. Verste skade som sotet blotch kan skyldes kosmetisk. Det synes ikke å skade anlegget, og det er ikke nødvendig å prøve å fjerne det, ifølge Michigan State University.

Fusicoccum Canker

Blueberry anlegget er infisert med fusicoccum canker, vil cankers begynne å vises langs blåbær stammer. Selv om cankers seg ikke svart, utvikler de som produserer sopp sporer. Sykdommen påvirker blåbær planter i USA og Canada. Som it forverres, kan stammer wilt og dø tilbake. En soppdreper sammen med beskjæring tilbake påvirket stammer bør få problem under kontroll. For å forhindre et alvorlig tilfelle av denne canker, sjekk planter regelmessig, sviske bort syke områder og kast infiserte prunings fra planter.

Phomopsis kvist Blight

Phomopsis kvist blight på blåbær planter er en sopp som forårsaker cankers langs stilkene. Cankers er først, og over tid de kan ta på en grå farge. Cankers er ikke perfekt sirkulære, men strukket ut så mye som 8 tommer på eldre stilkene. De utvikle små svarte flekker som sporer produseres. Vanne plantene regelmessig, og beskytte dem mot harde vinteren frost å redusere faren for denne kvist sykdommen. Bruk en soppdreper og sviske syke vev på planter som er infisert. Kast infiserte vev fra infisert planter.

Coryneum Canker

Coryneum canker i blåbær er begrenset til Sørøst New England, ifølge Universitetet i Connecticut integrert Pest Management. Fungal smitte er mer sannsynlig å oppstå hvis blåbær planter er skadet eller stresset av kaldt vær. Noen sår i stammer av anlegget skaper en åpning for infeksjon. Coryneum cankers kan sammenlignes med andre typer cankers. Sviske ut og kast syke stammer og deretter bruke en soppdreper plantene til å kontrollere coryneum canker.