Min anlegget basilikum er å få svarte flekker

April 11

Min anlegget basilikum er å få svarte flekker

Basilikum er en stift for noen hjem hage, som det er lett å vokse og en velsmakende urte tillegg til pasta og andre retter. Raskt voksende og sol-kjærlig, basilikum anlegget gjør det bra i potter eller plantet direkte inne haven jord. Bøndene bør se opp for noen bakterier og sopp sykdommer som kan vises som svarte flekker på basilikum. Mange slike infeksjoner er relativt vanlig, og basilikum dyrkere bør overvåke deres planter for å hindre deres spredning,

Leaf Spot

Også kjent som Colletotrichum sp., er denne sykdommen preget av mørke leaf flekker med vev som dør og faller gjennom hullene. Det kan skade eller drepe blader og stammer, noen ganger dreper av anlegget helt. For å bekjempe denne sykdommen, sår frø i steriliserte beholdere og jord. Forbedre luftstrømmen ved å øke avstanden mellom planter og kontroll fuktighet nivåer ved å begrense vanning og redusere luftfuktighet.

Bakteriell Leaf Spot

En annen form for leaf spot, Psudomonas cichorii, forårsaker vann-gjennomvåt mørke leaf flekker i uregelmessig eller kantete figurer. Basilikum vokst i våte eller fuktige miljøer er spesielt utsatt for denne sykdommen. Den spres av vannsprut eller ved å overføre bakterier fra ett blad til en annen med hendene og også spres gjennom infiserte frø. For å bekjempe denne sykdommen, implementere fuktighet kontroll mekanismer som nevnt ovenfor, og bruk sykdomsfri frø og planter.

Dunete mugg

Basilikum dunete mugg eller Peronospora belbahrii, er en ny og ødeleggende sykdom først identifisert i USA i 2007. Infiserte blader slå gul, deretter brun og til slutt dør, kalt nekrose. Sykdommen er også av lilla eller svart mugg spot vises på undersiden av bladene, kalt sporulation. Som bladene dø av, er de ofte splotched med svart. Dunete mugg er antatt å være en frø-borne patogen som kan også spres gjennom sporene på blader, frø og andre elementer. Sykdommen sin grad har spredd seg hurtig de siste årene, som det er svært smittsom og overføres lett av vinden.

Årsaker og forebygging

Ovennevnte sykdommer kan overvåkes ved å kontrollere fuktighet nivåer, forbedre luftstrømmen mellom planter og bruke bare sykdomsfri planter og frø. Hvis leaf spot eller mugg er identifisert, skal syke planter høstes og umiddelbart atskilt fra friske planter å redusere sjansen for videre smitte. Trekke ut og eliminere syke løvverk øyeblikket det er observert. Vanlig sopp program kan hjelpe kontroll soppinfeksjoner. Sterilisere utstyr og voksende beholdere og bruke steriliserte jord for å forhindre sykdommer som oppstår.