Mimulus plantearter

January 26

Mimulus er en planteslekt som omfatter mange arter, hver med ulike distribusjon. Det er både årlig og flerårige eksempler av slekten, som kalles monkey blomst. Blomstene er innfødt til Nord-Amerika og i Scrophulariaceae familien, som inkluderer penstemons, indisk pensel, mullein og snapdragons. Plantene har en buskete vane og vokse i felt, på fjell og elver, og det er enda dyrearter.

Mimulus beskrivelse

Det er omtrent 150 arter av monkey blomst over hele verden, 70 prosent innfødt til California. Plantene har karakteristiske blomster som åpner i «munn.» Det er to øvre kronblader og to nedre kronblad. Mimulus vokser i en rekke farger og størrelser fra 4 inches til 6 fot høy. Anlegget heter Monkey blomst på grunn av markeringene på frø som ligner en ape-ansikt.

Stauder

Mimulus flerårige planter er korte bodde og kan bare blomst for noen år i naturen. Dette kan utvides ved hjemmet gartneren av division våren. Mimulus lewisii er en innfødt til vestkysten av USA. Det ble oppdaget og oppkalt etter Meriwether Lewis og er en lys rosa flerårig. Andre arter som er stauder er klissete monkey blomst (Aurantiacus), creek monkey blomst (Guttatus) og scarlet monkey blomst. Disse plantene blomstrer om våren til høsten med unntak av klissete monkey blomsten, som blomstrer fra januar til mai. Allegheny monkey blomst er en svært vanlig blå form av anlegget som trives i fuktige steder.

Ettårige planter

Gul monkey blomst er en årlig Mimulus som var en gang vanlig, men blir knappe overdevelopment og ødeleggelsen av sitt habitat. Mimulus glabratus finnes fra det sørlige Canada til Mexico. Det er en aquatic semiaquatic arter med syv separate taksonomier. Mimulus floribundus er aptly benevnt med mange blomstrende stammer som er farget en dyp lilla. Mimulus guttatus, luteus og nasutus er alle busker med blomster som prikker eller er forkortet. Noen arter som Mimulus cupriphilus finnes bare i to kobber gruver i Calaveras fylke. Arten er svært spesialiserte og tilpasningsdyktig.

Mimulus gras

For hjemmet gartneren som ønsker å vokse blomster i slekten Mimulus finnes hybrid ulike. Mimulus Gras er en utviklet frø stamme som produserer en rekke farger og teksturer av monkey blomster. Frøene kan startet utendørs høsten i sommerhalvåret klima og sådd våren i tempererte soner. Monkey blomster produsere beste i full sol og godt drenert jord. Samle innfødte planter er mislikt og selv ulovlig i mange områder der monkey blomsten er ansett som en truet art. Se county forlengelsen kontoret for å finne ut hvor du kan få disse fantastiske blomster.