Middel for Over vanner

May 12

Middel for Over vanner

Alle planter trenger vann, men for mye vann kan drukne anlegget i gode intensjoner. For mye vann kan forårsake en planterøttene råte eller kvele dem så de ikke klarer å få riktig mengde oksygen. De fleste houseplants som dø, dø på grunn av over-vanning, ikke under-vanning.

Symptomer på over-vanning

En plante, blir om en potteplante eller en utenfor anlegget, for mye vann når du begynner å se gamle og unge bladene faller samtidig. Hvis det er stående vann i beholderen under plante eller vann som bassenger ved foten av anlegget, blir det for mye vann. Når bladene begynner å få myke brune flekker og slutte å vokse, er dette også en indikasjon på for mye vann. Rot råtne påvirker houseplants som har vært over vannet på en vanlig baser. Dette vil føre til anlegget vises visnet og den nederste bladene vil begynne å få gule og frafall. Selv om teknisk forårsaket av en sopp, gjør for mye fuktighet i jordsmonnet anlegget mottakelig. Til slutt, bli røtter som er råtnende vil brun og grøtaktig og stoppe fungerer, drepe planten.

Feil å unngå

Vanning en plante ofte, men ikke dypt, vil det føre til røttene å vokse i overflaten lag av jord. Shallow røttene blir utsatt for tørke. Over-vanning en plante kan drukne et anlegg ved å fylle opp porer- eller små hull - i jorda med vann. Dette etterlater anlegget med svært lite eller ingen oksygen. Ved hageplanter, kan over-vanning forårsake næringsstoffer lekke fra jorden rundt røttene.

Vanning Tips

Frøene bør alltid være vannet med en sprayflaske eller ved å fylle skuffene fra under slik at de ikke er vasket bort. Alltid vann en plante grundig og dypt, men ikke så ofte som et frø. Vanning vil dypt oppmuntre dyp rot vekst som fortsetter å dra av anlegget. En dype plante i hagen bør bare trenger vann hver fem til syv dager, ifølge Oregon State University Extension Service. Vurdere din jord når vanner. Sandbunn skal tømme mye raskere enn leire jord. Sjekk planter ofte før du kan opprette et mønster.

Rettsmidler

En plante som har vært over vannet og viser tegn på skade bør repotted i friske jord. Hvis røtter er fortsatt veldig våt, pakk dem i et papirhåndkle og la dem tørke ut litt før repotting. Rengjør potten grundig før repotting med varmt vann og mild såpe. Hvis det rot råtne, bør du bruke en capful med flytende blekemiddel i en gallon av vann til å rense potten. Klippe bort noen brun eller grøtaktig røtter og sviske alle døde eller døende grener eller blader. Sett en håndfull ert grus og småstein, sand i bunnen av potten for å sikre tilstrekkelig drenering i fremtiden. Følg plantene dine vanning instruksjonene nøye for å holde det fra å være over vannet igjen.