Metoder i elektriske jording

December 8

Elektrisk jording er ledninger praksis å trygt gjennomføre villfaren spenninger i jorden. Villfaren spenninger er vanligvis forårsaket av elektrisk utstyr fiasko. Disse feilene kan opprette farlig forhold til mennesker og eiendom. Alle metoder for elektriske jording er regulert av nasjonale elektrisk koden (NEC) som beskrevet i artikkelen 250. Lokale bestemmelser er konstituert fra NEC og kan være strengere enn nasjonale regulering.

Strøm Utilities

Den første metoden for jording er av innkommende kraftledningene fra en nytte selskap. En bare nøytrale wire kombineres med makt ledningene som kommer fra step-down høyspent transformatoren. Denne overhead nøytrale wire er knyttet til makt selskapets nøytrale wire på to måter. En bakken ledningen går tilbake til generasjon kraftverk. Andre bakken ledningen er på hver verktøyet stang i det elektriske systemet. En nakne kobbertråd drives fra overhead nøytrale wire og på undersiden av tre nytte pole. Du kanskje har merket dette på tre kraft stang som en naken kobbertråd stiftet i tre pole. Kobbertråd går underjordiske til bunnen av Polen. En kobber loop wire er så fast til basen for en permanent jorden kontakt. Denne doble metoden sikrer en positiv kontakt med jorden.

Hovedpanelet jording

Elektrisk hovedpanelet i boliger og bedrifter må være jordet til jorden av to separate metoder. Den første metoden er som beskrevet ovenfor av overhead nøytrale wire. Den andre metoden på jording for elektriske hovedpanelet er bakken stang drevet i jorden. Denne bakken stang ligger rett under elektrisk kraft måleren av hver forbrukerens system. Bakken stangen, generelt seks til åtte fot lang, er elektrisk knyttet til Hoved panelet med en bart kobbertråd. Bakken sikrer at hvis for noe grunn overhead nøytrale wire fra selskapet strømforsyningen er brutt, en trygg jorden bakken er fortsatt intakt. Flere makt paneler som ligger i en bygning kan eller kan ha ikke en separat bakken stang forbundet med at hovedpanelet. NEC har mange unntak dens forskrifter for ulike ledninger omstendigheter.

Tredje jording

I alle moderne boliger og bedrifter kreves tredje jording for alle elektriske kretser. Denne bakken ledningen kan være i form av en naken kobbertråd eller en isolert grønne wire. Bakken ledningen må kjøre kontinuerlig gjennom det elektriske systemet. Alle hvitevarer har en tredje, avrundet spiss på deres plugger. Pluggen som settes inn i stikkontakten så gjør kontakten for makt ledningen, den nøytrale wire og jorden bakken. I hovedpanelet vil du merke at nøytrale wire og jorden bakken ledningen er alle knyttet til samme elektriske terminal stripen. Dette sikrer at alle elektrisk kraft har en trygg retur sti til jorden. Alle apparater som har en tredje, avrundet bakken plugg har grønne jording som er elektrisk koblet til alle metall deler av rammen. På denne måten hvis elektriske apparatet skulle ha en elektrisk feil, ville personen berøre på metalldelen av at apparatet ikke motta et dødelig sjokk. Villfaren spenningen vil reise tilbake til Hoved panelet. Dette vil føre en høy gjeldende reise gjennom makt ledningen, og i sin tur tur overbelastningsbryteren eller blåse sikringen.