Metoder for å plante

October 5

Du kan bruke en rekke strategier for å få mest ut av din innsats kommer innhøstingen. For å forlenge vekstsesongen, for eksempel velger sørvendte planting nettsteder, velg beste frø for klimaet og start planter tidlig, innendørs. Du kan også legge vanningssystemer å utfylle naturlig regnskyll, bruk gressmalingsklaffen å bevare fuktighet i jorda, installere windbreaks å minimere vind stress (og hastighet plantevekst) og bruker veksthus for å vokse sommeren avlinger i høst og vinter. Men planting metoder kan også gjøre en stor forskjell.

Intensiv plante

Få større hage gir ved å plante "intenst," avstand planter så tett som mulig for anlegget helsen, men også høy produktivitet---en sentrale mål med intensiv planting metoder som kvadrat-fots hagearbeid, som fremhever humus rik jord. Equidistant avstand kan hjelpe, betyr at planter har lik avstand mellom dem i sengen (fører til forskjøvet avstanden mellom rader).

Kontinuerlig og rad Planting

Når du plante kan være en kjerne planting strategi. Juster planting datoer for å unngå pest perioder, for eksempel og vokse kontinuerlig avlinger gjennom hele sesongen ved å så frø i mindre grupper med ett eller to ukers mellomrom. En rekke planting strategi også gjør god bruk av tilgjengelig tidspunkt for en bestemt plan. Du kan starte med en tidlig korn variasjon, følger det med en senere sommer korn og deretter plante spinat midten av sommeren, for fall harvest. Følg det med en vinter dekk avling bygge jord.

Mellomkultur

Interplanting, mellomkultur eller Flerkultur se den gamle praksisen av voksende to eller flere varianter i like samtidig, noe som kan bety tilfeldig planting ulike avlinger i en seng, blanding planter i en rad og skiftende rader av samme avling. Effektive strategier inkluderer plante mindre avlinger under større avlinger---reddiker under bønner, for eksempel--- eller skygge-tolerant planter under elsker solen. Mellomkultur kan gjør mesteparten av plass og redusere pest laster og minimere ugress.

Loddrett plante

En annen måte å maksimere plassen er å legge den loddrette dimensjonen, bruker pole støtter, trellises, netting og bur til direkte hage vekst opp i stedet for ut. Loddrett plante er ideell for viltvoksende vinstokker inkludert meloner, vinter squash, agurk, tomater og pole bønner.

Hevet senger og beholdere

Intensive hagearbeid kan reises til en kunstform i opp senger og beholdere, som skaper hage hvor det ellers kan ingen være. Jord varme raskere, for en tidlig hagearbeid "start", og konsentrert jordforbedring skaper rik, produktiv jord. Intensiv og bred rad planting teknikker (kringkasting frø i bred band) er spesielt effektive i beholdere og hevet senger, fordi du kan nå i fra alle kanter å luke og dyrke, gjøre tradisjonelle rader unødvendig.