Metoder for å plante tomater

October 12

Metoder for å plante tomater

Tomatplanter er mye brukt i hager. Deres suksess er avhengig av planting klargjøring, riktig planting og riktig omsorg. Kontroller at den siste trusselen av frost har gått før planting, som tomat planter har liten toleranse for minusgrader.

Jord pH

Tomater trenger en jord pH varierer mellom 6.0 til 6,8 for å vokse, ifølge National gartnere Association. Gjennomføre en jord pH test før planting, deretter hvert tre til fem år for å sikre at jorda forblir i tomat ønsket plasseringsområde. Videre gjennomføre test seks til tre måneder før planting, fordi det tar så lang tid å endre jord pH området. Grave et hull på planting sted å samle en jordprøve. Følg din jord pH test retninger. Spre lime over jord som for surt eller svovel over alkalisk jord. Retest i tre måneder.

Klargjøring

Fjern alle ugress i planting området. Tomatplanter tolererer ikke konkurranse for jord fuktighet og næring. Bruk en herbicid som inneholder glyfosat, som etterlater liten skadelige kjemiske rester. Til jord å bryte opp de første 6 til 8 inches av matjord. Lage en grøft 6 til 8 inches dyp der du planlegger å plante raden av tomater. Bruke gjødsel med en NPK 5-10-10 på bunnen og pack jord i grøften.

Planting

Plante tomatplanter som har vokst 8-10 inches i høyden. Gjør din tomat plante hull to ganger diameteren og samme dybde som planten vokser i beholderen. Pack jord rundt røttene. Space tomatplanter 24 til 36 inches fra hverandre. Gjør din tomat plante rader 4 til 5 fot fra hverandre. Vann plante området til jord er fuktig. Spre 2 til 3 inches av organisk mulch rundt tomatplanter å holde ugresset borte.

Staking

Trykk 6-fots innsats 4 inches av basen av anlegget. Innsatsen kan 1-av-2 tommers Trestykkene. Bruke en myk hyssing for å sikre tomatplante til innsats. Det bør være minst 1/2 tommers slakk i brodd å hindre omkransar tomatplante. Som tomat plante vokser, legge mer streng for å støtte vekten av frukt og resten av anlegget.