Metoder for å fjerne voks fra klær

April 15

Metoder for å fjerne voks fra klær

Det finnes mange typer voks brukes i husholdninger, inkludert naturlige plante voks som karnaubavoks, bivoks fra honeybees, syntetiske voks og parafin, som er et biprodukt av oljeraffinering. Voks og fett er nært beslektet kjemisk. De fleste voks er vanskeligere og har høyere Smeltepunkt enn fett. Naturlig voks er lipider, slik de oppløses i vann og ikke svare på vanlige metoder for rensing.

Kalde metode

La voksen å stivne før du gjør noe på den. Hvis det fortsatt varmt og flytende, vil det bli arbeidet inn i stoff og spredt rundt å dekke flere område. Hvis flekken er liten, kan du legge plagget flat og behandle voks med en isbit før det er hard og sprø. Deretter bruker en tre eller plast flat skraper og skalle voks fra kluten. Fjerne så mye som mulig ved skraping.

Hvis flekken er stor, sette plagget i en ren plastpose og sted i en fryser en stund til voksen er vanskelig. Så se på voksen å se om har trengt stoffet. Hvis ikke, kan det være poppet ved å bøye stoffet som omgir voksen. Hvis det har trengt, skrap det på begge sider av stoffet. Ikke la voksen å varme opp. Fjern eventuelle rester av metoden stryk.

Stryk metode

Etter benytter metoden kaldt, ta plagget strykebrettet og varme jern til temperaturen du vanligvis bruker for denne typen stoff. Sett ned en tung del av brunt papir som en ren brun dagligvarer bag eller slakter papir. Hvis det er noen bokstaver på papiret, skal den vende strykebrettet i stedet for plagget.

Plasser flere lag av hvitt papirhåndklær på begge sider av flekken, og stryk det. Sjekk om voksen er smeltet og være absorbert inn i papiret toweling. Erstatte papir toweling som det blir mettet med smeltet voks. Gjenta til ingen flere voks fjernes fra stoffet.

Rengjøring løsemidler

Noen rengjøring løsemidler solgt for husholdningsbruk har instruksjoner om hvordan du bruker dem for å fjerne voks. Hvis de to metodene ovenfor ikke har fjernet alle voksen, spesielt hvis det er farget voks, kan du behandle flekken med et kommersielt produkt. Teste produktet på en søm godtgjørelse eller inconspicuous området først. Linda Cobb, antyder i sin bok "Snakker skittentøy med the Queen av ren," noen kommersielle produkter som Energine rengjøring væske og Weimans voks bort.

Vaskeri

Hvis plagget ikke er en vaskbar eller hvis flekken forblir etter benytter kulden, og stryk metoder, ta det å en tørr renere. Husk de noterer at det er en flekken og hvor flekken er plassert slik at de kan bruke de riktig løsemidlene.

Koking

Hvis fjerner voks fra stoff som har blitt farget i batikk eller voks motstå metoden, og stryk metoden fjerner ikke alle voksen kan du koke stoffet. Ikke bruk denne metoden på silke stoff. Bring vannet til en byll i en stor gryte dedikert for ikke-mat bruk. Plasser stoffet i kokende vann og se for voks å stige til overflaten av kokende vann. Skumme voks som det kommer til toppen. Ikke kast vannet som brukes i denne metoden ved å helle den ned et avløp. I stedet la vannet avkjøle, fjerne alle herdet voks og kast av vannet i en utenfor området.