Metoder for å bevare sjeldne planter

February 15

Gjennom århundrene, mange plantearter eksisterte, men som årene gikk, ble utryddet. Når planter blir utryddet, kan de kaste av hele økosystemet. Det er derfor mange amerikanske stater og land verden har gjennomført programmer for lagring av sjeldne planter. Sjeldne planter er anlegget grupper som en gang var utbredt i enkelte stat, regionen eller geografisk område, men blir mindre rikelig. Metoder for å bevare sjeldne planter inkluderer fremhever viktigheten og forplantning og gjeninnføring tiltak.

Om sjeldne planter

Sjeldne planter er så forskjellige som områdene der de vokser. De kan være villblomster, prairie planter, tropical eller planter. Det kan være en plantearter som vokser på en fjellside, våtmarker eller kystområdene.

En plante anses sjelden når forskning viser sine tall er gradvis. Mest sjeldne planter er innfødt til et bestemt område, noe som betyr at de har vært økende i en del av et land langt før mennesker bebodd regionen. Planter blir sjelden når de dør av naturlige endringer i geografi eller klima, forurensning, over innsamling av anlegget, invasjonen av andre plantearter, overbefolkning og over-utvikling.

Viktigheten av å bevare sjeldne planter

Sjeldne planter er avgjørende for å opprettholde våre økosystemer. Foruten å være en matkilde for dyr og dyr, planter hindre jorderosjon og kontrollere ekstreme klimaendringer. Planter også holde landet sunn ved å spille en rolle i CO2-lagring og assistere med grunnvann lade og vannets kretsløp. Hvis sjeldne planter ikke beholdes, kan deres forsvinning ha en betydelig innvirkning på et område fysiske miljøet.

Måter brukes for bevare sjeldne planter

Når forskning finner at en plante blir sjeldne, begynner ulike metoder for å bevare sjeldne planter å hindre utryddelse av plantearter. Med stedets plant conservation, er tiltak satt på plass for å bevare det opprinnelige habitatet. De kan omfatte begrense tilgangen til området eller hindre ny utvikling.

I forbindelse med stedets bevaring er off-site bevaring innsats, som seed bank der frø er samlet fra sjeldne plantearter og bevart i frøbanker eller forskning basert botaniske hager.

En annen viktig metode av å bevare sjeldne planter er gjeninnføring. Denne prosessen innebærer å samle inn frø, vev kultur eller andre forplantning materiale fra anlegget og voksende arter i et drivhus for formålet å gjeninnføre den tilbake til det opprinnelige området senere.

Lik gjeninnføring er assistert migrasjon. Denne bevaring innsats, er samlet frø flyttet til en annen geografisk område som samsvarer med det voksende klimaet nødvendig for anlegget for å trives.