Mest populære grønnsaker til å vokse

October 14

Mest populære grønnsaker til å vokse

Ideen om å gå til en bakgårdshage å plukke friske grønnsaker til lunsj er en tiltalende for mange personer. Å ha en grønnsakshage krever omsorg og arbeid, men belønningen er verdt det til slutt. Det er flere grønnsaker som er populært å vokse på grunn av brukervennlighet for dyrking, evne til å overleve i en rekke forhold og smaken.

Tomater

Ifølge Texas samarbeidende forlengelsen er tomater mest populære hage grønnsaker avlingen i USA. Tomatene kommer i en rekke inkludert cherry, drue, Roma, biff, plomme og klynge. Starte planter fra frø innendørs i slutten av vinteren eller kjøpe Igangsettere-størrelse tomatplanter på din lokale planteskole våren. Plant din tomat beskjære på et sted der planter vil motta minst seks timer med sollys hver dag. Plukke tomater når de er på full farge for den beste smaken.

Paprika

Peppers er en populær grønnsak for gartnere på grunn av sine mange varianter av farge og flavorful smak. Paprika er mest populære i USA og en søt rekke avlingen. Alle pepper typer er varm-krydret og krever høyere temperaturer å vokse. University of Illinois forlengelsen anbefaler hybrid paprika varianter som lady bell, lilla bell og sjokolade bell, og Chilipepper som jalapeno, rød chili og cayenne. Plant pepper frø innendørs i slutten av vinteren og transplantere dem i hagen din om våren når luft og jord er varmere, eller du kan kjøpe små anlegg på din lokale hage senter.

Asparges

Mens det ikke kan være en favoritt av alle, tjener asparges stedet som den mest populære grønnsakshagen flerårig ifølge University of Missouri forlengelsen. Beskjære tar to til tre år å etablere seg, men når denne første fasen sender, asparges oppdateringen bør fortsette å gi gartneren med ferske grønnsaker for et tiår eller mer. Plant din asparges våren i et solrikt sted med jord minst én fot dypt. Unngå plante asparges i et sted hvor grønnsaker fra løk familien tidligere vokste, så sykdommen er overført slik.