Mener Pistils min plante er blomstrende?

February 9

Mener Pistils min plante er blomstrende?

Blomster utvikle innenfor et bud, sannsynligvis omsluttet av en beskyttende sepal - en av de fire viktigste delene av en blomst. Som en blomst framgår av kronblader, brette kronblad, avslørende blomst deler på innsiden av blomster. En av disse delene er pistil. Dermed, hvis pistils tilsynelatende, anlegget er blomstrende.

Funksjonen

Pistils er kvinnelige reproduktive deler, leverer ovules som inneholder egg. Deres mannlige motparten er stamen, som produserer sperm innkapslet i pollen. Når sperm fertilizes egg, oppretter pistil deretter et frø. Også forvandler åopprette frukt, hevelse og bli moden som frø former. Andre deler av blomsten kan også bidra til frukt, men pistil er alltid nødvendig. Evne til fruktbærende planter å reprodusere denne måten gjør dem karakteristiske. Samlet kalles disse plantene Dekkfrøede planter.

Beliggenhet

Pistil finnes alltid i midten av en blomst hvis blomsten ikke mannlige. Som en kvinnelig del, kan støvvei bare finnes i kvinnelige eller hermafroditter blomster, med hermafroditter med både store og pistils. Kvinnelige blomster, og derfor pistils, kan alltid finnes på monoecious planter, som hver plante har både kvinnelig og mannlig blomster. Noen monoecious planter, korn, for eksempel - produsere kun mannlige blomster, først til tiden er riktig for reproduksjon. Særbu planter skille kjønnene, opprette mann eller kvinne planter. Dermed vise mannlige plantene ikke noen pistils, selv når de blomst.

Beskrivelse

Pistils kalles samlet gynoecium av en blomst. Det kan være flere pistil, smeltet sammen i det som synes som en enkelt enhet. Toppen av pistil buler snarere som toppen av en korket flaske. Denne "cork" er stigmatisering av pistil. Bunnen av pistil, eggstokk, er avrundet og bred, som om danner bunnen av flasken. Eggstokken og stigma er stilen, som støtter stigma og gir det høyde, posisjonering for å motta pollen.

Reproduksjon

Reproduksjon er den eneste grunnen Dekkfrøede planter blomst. Suksess betyr pollen må leveres fra pollenbærere til pistils. Pollinators utføre dette oppdraget, tiltrukket av blomster farge og duft. Skapninger plukke opp og sette inn pollen korn på sine besøk. Når pollen er igjen på et stigma, sperm reiser ned stilen til eggstokken og fertilizes egg, noe som resulterer i et frø. I en mer hit-and-miss affære stole noen blomster på vinden for pollinering. Disse blomstene har tendens til være anstendig sammenlignet med forførende, prangende blomstrer kjemper for oppmerksomheten til insekter, fugler og pattedyr.