Meksikanske Primrose planter

August 17

En persons søppel er en annen persons skatten, og en persons Luke er en annen persons vakker plante. Meksikanske primrose (Oenothera berlandini) anlegget er også kjent som den meksikanske evening primrose, rosa evening primrose, prangende primrose, pink lady, rosa buttercup og ulike andre navn i henhold til region. Dette opprinnelige nordamerikanske staude vokser raskt, og noen anser det invasiv. Kvelden primroses utledet sine navn fordi blomstene åpner i Skumring.

Opprinnelse

Ifølge den Lady Bird Johnson Wildflower Center ved University of Texas var den meksikanske primrose opprinnelig lokalt i området fra nordøst Mexico til Missouri og Nebraska gresslettene. Sitt opprinnelige habitat inkluderer prærien, enger, skog, bakker, slettene og skråninger. I dag, finnes det over hele USA så langt sør som Florida, øst som Pennsylvania, west som Utah og Nord som Ohio. Nordlige planter er mer sannsynlig i kvelden enn i sydlige strøk, som åpner blomstrer i løpet av dagen.

Omsorg

Meksikanske primrose planter vokse enkelt og spres raskt. Plant ikke primroses tett sammen, men la minst 2 fot plass mellom planter. Innen to år, bør plantene vokser inn i en cover. Planting nærmere forårsaker meksikanske primroses å spre seg og bli invasiv, New Mexico State University College av landbruket, forbruker og miljøfag.

Mens de trenger full sol, kan meksikanske primrose trives i fattig jord med lite vann. Etter det klippet blomster, anlegget til bakken. Motstandsdyktig mot skadedyr, det er hovedsakelig skadet av loppen beetle, med infestation tydelig i tynning løvverk. I meget vannrike områder, kan meksikanske primrose lide rot råtne.

Bruker

Plante den meksikanske primrose hvor våren og sommeren farge er ønsket. Rosa er ikke bare fargen på primrose, og nyanser av blomstene varierer fra hvit til lavendel til lilla. Bruke kantlinjer, containere, rock hager og i områder der ikke mye annet vil vokse. I naturen vokser det vanlig langs veikanter og i feltene. Planter moden mellom 12 og 18 inches høy med spredning mellom 2 og 3 fot.

Blomstrer

I sin sørvest native habitat gir den meksikanske primrose rikelig rosa eller lys lilla blooms våren. Selv om det kan brukes som en bunndekkende, anbefales ikke dette anlegget er ikke spesielt attraktivt etter blomstrende. New Mexico State University bemerker at meksikanske primrose ser best i en vill eller naturlige landskap, ikke i formelle hager.