Meksikanske Petunia sykdom

March 9

Mange navn den meksikanske petunia (Ruellia brittoniana) inkluderer "felles ruellia" eller "wild petunia." Denne urteaktige busk vokser som en flerårig i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 11 og en årlig i kjøligere klimasoner. Fabrikken produserer petunia-formet blomster i levende blå eller lilla, med dype grønt løv. En fordel med å vokse en meksikansk petunia er sin ekstrem kraft og hardførhet, inkludert sykdomsresistens.

Sykdommen-motstand og betingelser

Den meksikanske petunia er kjent for sin motstand for vanlige skadedyr og sykdommer som plager andre hageplanter. Den vanligvis hardfør planten vil vokse i en rekke kulturelle forhold, selv fattige. Meksikanske petunias trives i full sol til delvis skygge, men planten blomstrer mer produktivt i full sol. Blomstrende begynner i slutten av våren og fortsetter gjennom sommeren, til tidlig høst.

Varianter

Meksikanske petunias komme i regelmessig og dverg varianter; både er motstandsdyktig mot sykdommer, samt motstå insekt skadedyr, inkludert snegler og larvene. Meksikanske petunias er aggressiv dyrkere og kan bli invasiv, spres via frø og underjordiske rotstokker, så vær klar over dette når du plante dem.. Det er noen mindre aggressiv Sorter, som dverg "Katie", også kalt "Nolans dverg." Denne sykdom-motstandsdyktig busk står ca 6 inches høy ved forfall. Vanlig størrelse "Lilla dusjer" sorten er også sykdom og sprer mindre aggressivt fordi frø er sterile. Denne varianten vokser til ca 3 fot i høyden på modenhet. Begge variantene er hardføre i USDA soner 8 til 10.

Kulturelle omsorg

De fleste garden og landskap planter krever beste kulturelle omsorg å holde dem sterke og sykdomsfri. Dette er ikke tilfelle med den meksikanske petunia, som kan trives i mange ulike forhold, selv med dårlig kulturelle pleie eller forsømmelse og flere jordsmonn og fuktighet nivåer. For å gi best omsorg, gi den meksikanske petunia full sol til delvis skygge; fruktbar, godt drenering jord med jevn fuktighet, spesielt når anlegget er ung; og en varme klima. Men på grunn av aggressive voksende den meksikanske petunia gir en mindre enn gunstig miljø en form for kontroll.

Sørlige Blight

Mens meksikanske petunias er generelt sykdom-fri, i 2010, rapporterte en barnehage i rådet av jordbruk i Taiwan tap av meksikanske petunias fra en fungal patogen kalt Sclerotium rolfsii, også kjent som sørlige blys. Denne roten råte sykdommen forårsaket wilting og gulfarging blader, samt mycel vekst i både røtter og bunner meksikanske petunias i barnehagen, drepe infisert planter i løpet av 10 dager. Resultatet var tunge kommersielt tap i meksikansk petunia produksjon. Selv om dette var en begrenset hendelse, er sørlige blight sykdommer også til stede i sørlige USA Den beste måten å unngå fungal rots og sykdommer i root-systemet er å sikre at plantene har godt drenering jord og jord ikke forblir overmettede i lengre tid.