Maur i en eik galle

January 21

Maur i en eik galle

Galls er plante vekster som kan oppstå på alle deler av en plante, men er spesielt merkbart på løv og kvister. De er forårsaket av en reaksjon mellom plantehormoner og vekst-regulere kjemikalier produsert av insekter som gjør galls. Ifølge Entomologer ved University of Florida, er 80 prosent av galls laget av galle-making veps gjort på eiketrær. Veps stimulere galle vekst for å gi en trygg plass for egg og larver modne.

Honningdugg

Galle veps Larvene er utsatt for angrep fra insekter som parasitize dem. Flere veps i slektene Andricus, Disholcaspis og Dryocosmus har utviklet flere måter å beskytte seg mot rovdyr, bortsett fra fysisk beskyttelse som galls tilbyr. Larvene veps produserer et enzym som endrer en stivelse i sukker. Galls på noen eiketrær produsere så mye sukker som det renner ut av galls og sprer seg over overflaten av treet der det tiltrekker maur. Galls fortsette å produsere honeydew så lenge Larvene inne galls er fortsatt aktiv.

Galle anbud

Flere arter av maur, inkludert argentinske maur på honeydew. Argentinske maur er en vanlig art i California. Disse små, brune maur er bare én åttende tomme lang, men de vil aggressivt angripe andre insekter som truer deres kilde til honeydew, inkludert noen parasitoider som prøver å angripe galle veps Larven. En annen art, kalles honning maur, bruke sterilt kvinnelige maur samle honeydew. De sterile hunnene har elastisk sklerotisert som rommer åtte ganger sin vekt i honeydew. Arbeideren maur feed dem før de ikke kan flytte, så de henger seg fra taket av maur reiret der de venter til de er nødvendig å levere mat til resten av kolonien.

Redusert Parasitism

Honeydew tending maur har en betydelig innvirkning på galle veps overlevelse. I en 1984 studie publisert av Ecological Society of America, viste jo Washburn at parasitism doblet fra 25 til 48 prosent når maur ble holdt fra å nå nektar-produserende galls. I en studie gjort ved University of California og utgitt av den kongelige Entomologisk forening i 2004 parasitoider økte med 36 prosent og antallet av galle veps som fremkom fra deres galls redusert med 54 prosent når maur ble forhindret fra å nå honeydew.

Kontroll

Selv om blad galls ikke vanligvis skade eiketrær, galls på kvister og greiner kan forårsake alvorlige skader og kan drepe et tre som er tungt befengt. Siden larvene inne galls er beskyttet fra insektmidler og voksen veps er ikke vanligvis sett, er det ikke effektivt kontrollere galle-making veps. Kontrollere maur kan være mer effektiv, og vil tillate naturlig rovdyr, som parasitical veps, kontrollere galle veps. Agn stasjoner beregnet for utendørs bruk er effektive i å kontrollere honeydew-tending maur.