Matjord spesifikasjoner

February 17

Matjord spesifikasjoner

Jordsmonnet er den ytre overflaten av jordskorpa og anses å være mellom 2 til 8 inches dyp. Komposisjonen endres fra ett sted til neste, men de fleste består av like deler: sporstoffer, rock partikler, sand, silt og leire. Graden som disse elementene finnes i jord er hva bestemmer typen og gjør det passende eller upassende for voksende spesielt anlegg. For jord som mangler essensielle næringsstoffer, kan ferdigpakkede jord legges til riktig ubalanser.

Silt og leirjord

Regnes som de mest ideelle jord typene, silt og leirjord både modig og gir god drenering. Spesifikasjoner som gjør dem ideelle inkluderer sin blanding av fine rock partikler og næringsrike organisk materiale. Begge jord har en svært mørk utseende, men loamy jord kan variere fra svært fruktbare til en cakey, gjørmete konsistens. De fleste plantearter kan vokse i silt og leirjord, men gartnere bør holde jorda løs slik sunn vekst av planter. Om saltholdighet ikke er vanligvis et problem, hvis det er, kan legger en kommersiell blanding hjelpe problemet.

Sandy og leire

Sandbunn består av store partikler av stein og organisk materiale. De store partiklene gir de fleste drenering av alle typer, som kan føre til dehydrering om sommeren. Ekstra avløp er ideell for frysing vintre og regntiden. Leire er ofte vanskelig å dyrke fordi det pleier å være tett og tung. For å forbedre tilstanden til leire jord, kan gartnere blande i næringsrike gjødsel. Selv om begge er vanskelig å dyrke, jordsmonnet gir et hjem crape myrter (Lagerstroemia indica) og kosmos (kosmos bipinnatus), mens leire er ideell for daylilies, japansk iris (Iris ensata) og andre blomst arter.

Salinitet

Salt er en naturlig del av alle typer jordsmonnet, men kan bli et problem hvis det finnes i for høy et beløp. Hřy salinitet kan forhindre eller redusere frø spiring og kan skade etablerte planter, og, over tid, kan skape et miljø som favoriserer plantene som trives på salt. For å bekjempe dette problemet, kan sphagnum torv mose eller plante kompost blandes i jorden å redusere sin saltholdighet.

Kommersielle jord

Kommersielle jord kan kjøpes i de fleste barnehager og overalt ellers hagearbeid produkter selges. Produktet er lik potting jord, og vanligvis gir en leirjord-type konsistens. Noen merker tilbyr spesielle mikser korrigere problemområder, inkludert høyere sand innhold å hjelpe med drenering eller høyere torv innhold å redusere saltholdighet. Forbrukere bør følge nøye før du kjøper kommersielle jord for å sikre at innholdet og er hva er best for deres behov. Kjøpe fra anerkjente forhandlere å unngå forurensning med usunne bakterier eller sopp.