Måter å vann potteplanter

October 21

Måter å vann potteplanter

På grunn av deres begrenset miljø krever potteplanter regelmessig, grundig vanning. En potteplante vanning behov varierer avhengig av størrelse og materiale av potten, beliggenheten, og den type og størrelse av anlegget. Med mindre du er voksende en spesialisert fabrikk, som kaktus eller vann-elsker bambus, kan den øverste tredjedel av jorda tørke litt før vanning. Som en guide, måle høyden på potten og dele med 3. I en 6-tommers gryte, bør toppen 2 inches være tørr og i potter mindre enn 6 inches, bruke en 1-tommers guide.

Topp vanning

Topp vanning er den vanligste måten å vanne potteplanter. Bruker en vannkanne, helle vann på overflaten og la den kjøre gjennom potten til vannet strømmer ut av drenering hullet.

Vannet som renner ut av drenering hullet inneholder en liten mengde oppløselige et mineral som kan skade potteplanter. For å unngå salt skade planter, Tillat ikke plantene til å sitte i dette vannet. Helle ut overskytende eller angi Potter på et lag med grus.

Hvis du har la plantene tørke ut og jord har kontrakt fra sidene av potten, ikke flom anlegget med vann. Det vil bare kjøre ned innsiden av potten og ut. Vann over tørr planter i etapper, slik at jorda rehydrate. Holde vanning i små intervaller til jord ballen har utvidet.

Når topp vanning, fokus flyten av vann på jorden, ikke blader og stengler å unngå spredning av fungal sykdommer.

Brett vanning

Hvis du er kjøpedyktig lett tømme avløp-skål for å unngå salt buildup, kan det være mer praktisk å vann direkte inn vann samling skuffen.

Vann fra brett, helle vann i reservoaret og vente omtrent 20 minutter. Hvis anlegget har absorbert alt vannet, fylle tallerkenen. Fortsett denne prosessen inntil vann restene i skuffen utover 20 minutters vente. Hell ut eventuelle overskytende vann som forblir i skuffen etter den siste vanning.

Vanning Aids

Hvis du ikke klarer å vanne plantene som regelmessig behov, er det vanning hjelpemidler du.

Vann pærer er tilgjengelige i en rekke stiler. En pære er fylt med vann, og innsatsen slutten er fast i jorden. Sakte, vann avløp i jorden, vanligvis over en to-ukers periode.

Hvis du forlater plantene dine i lengre tid, kan du installere et automatisk system. En vannfylte bøtte er plassert nær planter og et system av vanning rør til planter. En batteridrevet pumpe gir vann over en periode på flere uker.