Måter å holde vasken plettfrie

September 9

Fra skitten oppvask til matrester er skitne vask i ditt hjem kjøkken skjemmende og uhygieniske. Hver gang du legger til en skitten oppvask eller beholder vasken, blir mer og mer vanskelig å fjerne sot fra retter i tillegg til vasken. Men det finnes måter å holde kjøkkenvasken plettfrie etter først rengjøring oppvask, beholdere og vask selv.

Fylle vasken før steking

Plasser en propp i kjøkkenet ditt synke, legge 1 til 2 spiseskjeer oppvaskmiddel til vasken og fylle den med varmt vann før du begynner matlagingen. Plasser skitne gryter, panner og retter i vasken og vaske dem mens maten er koke. Vask underveis holder maten rester fra tilsmussing vasken samt tørker på rettene, Potter og andre elementer. Hvis kjøkkenet er utstyrt med oppvaskmaskin, swish rettene og andre elementer rundt i såpevann og deretter plassere varene i oppvaskmaskinen.

Vask og skylling vasken umiddelbart

Avløp noe skittent vann fra vasken umiddelbart etter vask retter og andre elementer. Vaskes vasken med varmt vann for å fjerne alle fett og rusk. Bruk en myk børste til å bryte opp noen skitt som kan være til stede. Skyll vasken grundig med varmt vann for å skylle den ren.

Vask ut kluter og svamper

For å hindre at vasken utvikle en lukt, fjerne alle kluter og svamper fra vasken og legg dem i eddik eller såpevann å bryte opp mat rusk i varens fiber. Vask din kluter og svamper ukentlig for hånd eller i ditt hjem i vaskemaskinen. Kaste klær eller svamper som er tungt tilsølt eller skadet.

Rengjøring Caddy

Kjøpe eller opprette en rengjøring caddy inneholder en myk-skrubb renere designet for typen kjøkken synke du har, en flaske hvit eddik, en ren hvit klut eller klut og en rull med papirhåndklær. Plasser rengjøring caddy under vasken og bruke den beholderen forsyninger ukentlig for å rengjøre vask og omegn grundig selv om du ikke har brukt det i løpet av uken.

Tørking vasken og omgivelsene

Tørr vask og omegn med et papirhåndkle etter rensning den daglig og etter et ukentlig samlet rengjøring. Tørking fjerner noen vanndråper og holder vasken flekkfrie. Du kan også bruke en ren oppvaskkluter eller håndkle til å tørke vasken.

Eddik rengjøring tips

For å vaske kjøkkenvasken raskt, plassere en propp i Vaskens avløp, og hell ½-kopp hvit eddik og fylle vasken halvveis med varmt vann. La eddik stå i 10 minutter å bryte ned noen fett og rusk, så skrubbe vasken med en myk klut eller klut. Tømme vasken, deretter skylle den med varmt vann. Eddik etterlater ikke såpe avskum eller rester.

Desinfeksjon

For å desinfisere vasken etter rengjøring, hell 2 til 3 ss hvit eddik på papirhåndkle og tørk dine vask, kraner og området rundt vasken grundig med håndkle. Eddik fjerner også noen vannflekker som kan finnes.