Måter å holde orden på kjøkkenet

August 11

Måter å holde orden på kjøkkenet

Organisere et kjøkken er en utfordrende oppgave, spesielt hvis du aldri har lagt en organisatorisk plan. Kjøkkenet er hjem til en rekke objekter, fra kjeler og panner til krydder og verktøy. Hvis objektene ikke har hjem, kan de raskt overvelde enda en stor plass. Før du begynner å organisere, tenke gjennom. Pass på å sette av nok tid til å organisere alle samtidig for å sørge for at du fullføre prosjektet du.

General soner

Mens din utarbeide organisatoriske planen, tenk på det du bruker mest i kjøkkenet. Lagre de lett tilgjengelige plasser for elementer du bruker daglig. Trekke ut et kart over kjøkkenet og angi soner for kategorier av objekter. Gryter og panner hører på hengende stativer eller under telleren. Sølvtøy tilhører i skuffer. Hyller fungerer bra for lagring tørre matvarer, krydder og kokebøker. Det kan virke logiske og kartlegge din plass vil guide deg når du begynner sortering gjennom ting.

Beholdere

Solid beholdere i ulike størrelser er avgjørende for å organisere et kjøkken. Beholdere organisere tørr mat som pasta, mel og sukker, og holde hyllene uten halv tomme bokser og rotete søl. Start ved merking din beholdere. Stables beholdere fungerer best og lagre mest plass. Hvis du ikke liker plast, finne keramiske beholdere med lufttette lokk som vil fungere like bra.

Sorter og fjerne

Når du arbeider deg gjennom kjøkkenet ditt, vil du bli møtt med mange ulike typer elementer. Start ved å gjøre hauger av like gjenstander. Når du har en haug med hauger, bli kvitt noe du ikke trenger. Vær brutal. Ingen trenger tre av nøyaktig samme spatula. Donere ekstra kjøkkenet leverer til veldedighet, eller hvis du har barn, lagre dem i en boks for møblering en fremtidig leilighet.

Holde alt i stedet

Nøkkelen til å holde orden i et kjøkken er å angi bestemte steder for hver type objekt og å feste med din betegnelser. Når du bestemmer hvor ting skal være, vet du alltid hvor du finner dem og hvor plassere dem. Gjøre dette på en makro-nivå og et mikro-nivå. Du kan for eksempel tilordne boliger for objekter på åpne hyller og benkeplater samt inne i kjøleskapet eller i individuelle skuffer.