Måter å fjerne lakk flekker

April 22

Lakk kommer i hendig når du er ute etter for å Gran opp en eik tabell, en valnøtt kommode eller et stykke møbler ved å gi det en skinnende finish. Men ulykker skjer, og noen lakk kan sveive opp der du ikke vil det. Resultatet: en lakk flekk på klær eller et annet element. Hvis det skjer, er beste å fungere så raskt som mulig å rydde opp flekken og hindre den fra å bli permanent.

Skrape først, deretter såpe og vann

Prøve å raskt fjerne så mye av uønsket lakk som mulig. Hvis flekken er veldig frisk, kan dette bety tørke den med en fuktig klut eller papirhåndkle. Hvis lakk flekken er litt eldre, kan du prøve å skrape noen eller alle av det bort med en sparkel eller en annen stive, flat-edged verktøyet. Når flekken er blitt minimert, behandle hva gjenstår med såpe og vann.

Terpentin eller maling Remover

Et annet alternativ for rengjøring lakk flekker er å bruke en slags løsemiddel. To muligheter er terpentin og maling remover. Med en svamp, gjelde enten stoff flekken på et stykke klær. Være forsiktig i bruker stoffene fordi - som de fleste løsemidler--de er brannfarlig og produsere gasser som kan være irriterende eller farlige. Som forsiktighetsregel, vurdere iført briller, hansker og puste utstyr, spesielt hvis oppryddingen vil kreve mer enn noen få minutter av gangen. Oppfølging av vasking farget elementet med såpe og vann.

Andre løsemidler

Når du fjerner lakk fra en mindre følsomme overflate, for eksempel møbler, kan du velge en sterkere kjemisk løsningsmiddel å strippe lakk flekken bort. Igjen, ta forholdsregler. Slitasje hansker, vernebriller og beskyttende puste utstyr. Fjerne området barn, kjæledyr eller noen andre som ikke trenger å være tilstede. Bruk kjemisk løsningsmiddel med en naturlig bust pensel, og følg produsentens instruksjoner for å la det stå i en viss tid. Med en sparkel eller lignende verktøy, skrape bort den gamle lakk, som løsemiddelet skal har myknet. Gjenta prosessen hvis nødvendig.

Varme våpen

Varme våpen kan være en siste utvei for å fjerne lakk flekker fra visse typer overflater, for eksempel et tre bord. Ikke bruk varme våpen for å prøve å kvitte seg med lakk flekker på klær. Før du bytter på varme pistolen, tungt beskytte arbeidsområdet og deg selv. Plass en dråpe klut under området der du vil arbeide, og holde dette duken fuktig å hindre muligheten for brann. Bruk hansker, langermet klær, briller og puste utstyret designet for å bæres under drift varmepistol. Bruke våpenet til myke lakk og skrape den bort med en sparkel eller lignende verktøy.