Måter å fjerne hår farge flekker

November 4

Hårfarge kan lett flekker hud og tekstiler. Så forsiktig som du kan være, en liten dråpe hårfarge kan raskt forvandles til en stygg flekker på teppet eller klær. Når håret fargestoff settene, kan det være vanskelig å fjerne flekken. Prøve å komme til alle hår farge flekker så raskt som mulig å ha størst sjanse for suksess med disse pletten fjerning metoder.

Huden

Hvis du får håret fargen på huden din, gni litt tannkrem i huden din med fingeren eller en ekstra tannbørste. Utleie tannkrem sitte på huden din i to til tre minutter. Deretter forsiktig skyll av hår farge rester og vask huden med en mild såpe. De fleste skjønnhet supply butikker bære kjemikalier laget spesielt for å fjerne hår fra huden også. For å forhindre hud flekker i første omgang, dab vaselin rundt pannen din, ører og andre område som kan komme inn i kontrakt med hårfarge og alltid bruke hansker når fargelegging.

Stoff

Hvis du flekk klær, gardiner, håndklær eller andre stoffer mens fargestoffer håret, sjekk om blekemiddel er trygt å bruke på varen. Hvis ja, bland 1/4 kopp blekemiddel i 1 gallon av kaldt vann og suge stoffet i blandingen i 30 minutter før skylling det og vask det normalt. Hvis du ikke kan bruke blekemiddel på elementet, bland 1 kopp ammoniakk i 1 gallon av kaldt vann. Trekk stoff stram bøtte eller badekar og Hell blandingen på flekken, tillater den å suge gjennom stoffet. Vent i noen minutter, og deretter skyll stoffet og vaske det som normalt. Aldri bland blekemiddel og ammoniakk, da dette kan føre til farlige gasser. Hvis du ikke har blekemiddel eller ammoniakk lett tilgjengelig, suge stoff med hårspray slik at alkohol å løsne flekken før du kan vaske varen.

Carpet og Møbeltapetsering

For å fjerne hår farge flekker fra teppet eller møbeltrekk, bland 1 ss av flytende oppvaskmiddel med 1 ss av hvit eddik og 2 kopper lunkent vann. Denne løsningen skal være trygg på nesten alle tepper og møbler, men kan du teste et lite område som ikke merke til å sørge for at løsningen ikke vil skade den. Eddik kan spise bort på mikrofiber, men løsningen skal være utvannet nok til å være trygg. DAB blandingen på stained området med en rent og pletten det hvert 5 minutt med en tørr hvit klut. Gjenta denne prosessen i 30 minutter eller til flekken forsvinner.

Følg løsningen med kaldt vann sponged på stained området og pletten det før det er for det meste tørr. Deretter dab rubbing alkohol på flekken og blot grundig. Hvis flekken vedvarer, prøv å blande 1 teskje av flytende oppvaskmiddel med 1 ss av ammoniakk i 2 kopper vann og gjenta prosessen snyltende og blotting i 30 minutter før dabbing kaldt vann på området og blotting før den er tørr.