Marmor rengjøring Tips

December 12

Marmor er en elegant, dyre stein gulv, benkeplater, bad og dusjer, blant annet bruker. Det ser svært elegant i entryways og lobbyer. Steinen kan være farget eller hvit, selv om det sjelden vises som en ensfarget farge. Vanligvis har andre farger stripete gjennom det, legge til appellen sin som en elite stein. Hvis du ønsker å rense klinkekulen men vet ikke hvor du skal begynne, kan noen marmor rengjøring tips hjelpe.

Rengjøring vanlige marmor

Marmor er svært porøs, og flekker lett. Det blir etset av syrer. Hvis du søler noe på marmor, tørke det straks. Ikke sett drikke kopper direkte på marmor underlag fordi de vil forlate ringer på steinen. Bruk alltid coasters under din drikker. Hyppig vask marmor med vanlig varmt vann, og tørk overflaten med et håndkle.

Et par ganger i året, vask marmor med oppvaskmiddel blandet med varmt vann. Tørk den igjen med en skylling, og tørke den med et håndkle. Du kan bruke en lys voksbelegget å beskytte marmor overflaten, men bruke en fargeløs voks. Aldri voks hvit marmor fordi voksen blir marmor gult. Du kan bruke en marmor sealer å rengjøre marmor og å beskytte den mot flekker.

Rengjøring kjedelig marmor

Hvis din marmor har tatt på en kjedelig kvalitet og ikke lenger skinner eller sprudler, prøv en kommersiell-grade marmor renere og polsk. Pass på å kjøpe den fra en butikk som selger marmor. Mange marmor selskapene selger importerte marmor polerer, som brukes for myk, importerte marmor. Det er trygt for amerikanske innenlandsk marmor, som er generelt vanskeligere enn utenlandske marmor. Kommersielle marmor poleringsmaskiner Rengjør marmor lettere og raskere enn "marmor omsorg kits" som marmor selskaper distribuere med sine marmor.

Du kan også prøve putty pulver (tinn oksid) å polere og rent etset eller sløv marmor. Gni den på marmor med en fuktig klut, og bruk en elektrisk poleringsmaskin buff steinen, hvis mulig. Hvis marmor overflaten er alvorlig skadet, etset eller riper, kan du ringe en bedrift som selger tombstones eller andre marmor produkter å se om de kan buff det for deg.

Rengjøring flekker marmor

Det er ulike kjemikalier skal brukes for rengjøring flekker fra marmor, avhengig av belastningen. Hvis du har en organisk flekker forårsaket av kaffe, bland te, brus eller farget papir, noen dråper av ammoniakk med en 20 prosent peroxide løsningen. Sett det på flekken med en myk klut, og tørk på egen hånd. Deretter tørke marmor med en varm, fuktig klut og tørk den med et håndkle.

Hvis du har en olje stain forårsaket hånd krem, smør eller lotion, spre cornstarch på flekken, vente noen minutter og penselen den i fjerne flekken. Deretter skrubbe den med en stiv pensel og en sudsy vaskemiddel, skyll den og tørk den.