Marmor egenskaper

January 21

Marmor egenskaper

Marmor er vakker, ganske enkelt å skjære og allsidig som både et byggemateriale og kunstnerens materiale. Det kan imidlertid bli skrapet og farget. Marmor er en metamorf bergart, eller en stein som ble dannet fra en annen type av rock, som kalkstein eller dolomitt, på grunn av ekstrem varme og trykk dypt i jordskorpen. Ren marmor er laget av karbonat krystaller.

Bruk av marmor

Marmor er brukt siden antikken for skulptur og bygninger. Bygging marmor er brukt både om bygninger, men også benkeplater, bordplater og forfengelighet. Svært ren marmor kan være malt til pulver for bruk i tannkrem, maling, plast og papirproduksjon.

Marmor er vanligvis oppkalt etter det kommer fra, som Carrara, Italia, og kommer i ulike graderinger. Staselig marmor er vanligvis av en høyere klasse enn bygging marmor, med Carrara-marmor, kjent som italienske statuer, å være best. Veldig hardt og kompakt klinkekuler bør bare brukes for utendørs.

Farger

Marmor kan variere i farge fra reneste hvit til grønn, grå, brun, rød, rosa eller lilla. Den beste karakterer for kunstnere har renhet av farger, fine korn, jevn tekstur og ingen årer eller skyer. Men mange mennesker finne feil i bygging marmor tiltalende. Disse feil kan forårsakes av leire, sand, jernoksid eller chert, en fossil bærer rock. Grønn farge i marmor er ofte serpentine, en olivengrønn semiprecious stein.

Hvor det er funnet

Marmor er funnet over hele verden. Noen av de beste gradert staselig marmor finnes i USA, som Vermont White, Colorado Yule og Sylacauga fra en rik åre av marmor i Alabama.

Rengjøring marmor

Marmor er svært følsomme for luftforurensning, særlig sur nedbør. Du kan se denne effekten på gravsteiner, hvor marmor blir sklifri, en prosess som kalles sugaring.

Forholdsregler bør brukes av marmor. Varm bør ikke settes direkte på steinen. Baner skal brukes under glass, spesielt de som holder surt drikker som appelsinjuice. Sklisikre matter og området tepper vil kutte ned på smuss som kan ripe et marmorgulv. Marmor bør rengjøres med noen dråper av nøytrale renere, stein såpe eller mild oppvaskmiddel og varmt vann. En ren mopp eller kluter bør brukes, og rengjøringsmidler som er syreholdig, som eddik eller skure pads som kan ripe bør unngås. Stein skal skylles etter vask og tørket med en myk, ren klut.

Forfengelighet topper og benkeplater skal beskyttes med gjennomtrengende sealer eller marmor voks eller med bil voks ifølge installasjonsprogrammets instrukser.