Marigolds & lopper

August 24

Marigolds & lopper

Marigolds (Tagetes spp.) er priset for fargerike, langvarig sommeren blomstrer. Disse årlige blomstene kommer i en rekke farger og størrelser, fra små, 6-tommers kultivarer anlegg like høye som 3 fot at funksjonen enkelte blomster. Hevder at marigolds er ikke bare vakker, men funksjonell i at de kan frastøte loppene og andre insekt skadedyr. Forskning, men som vist dette er usanne.

Marigolds og nematoder

Det er ingen vitenskapelig bevist sammenheng mellom marigolds og lopper, men marigolds, og spesielt franske marigolds, har vist seg å kontrollere nematoder. Disse mikroskopiske ormer bor i jord og infisere røttene av planter, ødelegge deres evne til å absorbere vann og næringsstoffer. I tid, kan anlegget dø hvis infestation er alvorlig. For å drepe nematoder med marigolds, plante dem i infiserte jord, la dem der i tre til fire måneder og deretter klippe dem ned og til dem i jorden. Plante nye planter i jord, som nå skal gratis nematoder.

Marigolds og bladlus

Som fleas, bladlus suge insekter, med en viktig forskjell: bladlus er sap-suger insekter som kan forstyrre blomst og frukt produksjon, spesielt på roser og noen grønnsaker. Disse små bugs sverme over planter og suger saft fra bladene. Ifølge Stanford University forlengelsen nettsted, men synes bladlus ikke å like marigolds. Derfor kan det være gunstig å plante marigolds nær andre planter som bladlus ofte hjemsøke.

Potten Marigolds

Potten marigolds er ikke sant marigolds som Calendula slekten i stedet for Tagetes slekten. Likevel, de kalles marigolds, vokst som ettårige og presentere samme utseende som sanne marigolds, med den primære forskjellen er at de er mye mer tolerante kalde temperaturer. Potten marigolds er ofte vokst som urter og har en sterk duft. De frastøte asparges ormer og tomat biller og fungerer godt som en kantlinje rundt en grønnsakshage, ifølge Brigham Young University forlengelsen.

Lopper

Marigolds ikke frastøte eller tiltrekke loppene. Andre planter, men inneholder essensielle oljer som kan drive tilbake loppene. Disse plantene er fennikel og pennyroyal, selv om sistnevnte er giftige for mennesker og dyr hvis ingested. Den essensielle oljen fra sitrongress (også kalt citronella gress eller sitrongress citrates) også repels loppene, ifølge University of Ohio forlengelsen.