Marigolds & beste varianter for å tiltrekke fordelaktige insekter

December 5

Marigolds er medlem av aster familien (asteraceae.) Det er ca 30 varianter av marigolds i familien. Marigolds kommer i nyanser av gul-oransje og røde og kan lyse opp hagen plass. Marigolds er ikke bare pen å se på, men er effektive i å tiltrekke fordelaktige insekter som beskytter hagen din sunn. Noen av de beste variantene for å tiltrekke seg fordelaktig bugs er sitron perle marigolds, afrikanske marigolds og franske marigolds. Hver rekke tiltrekker ulike fordelaktige insekter og er effektive i å holde dyr skadedyr unna også.

Typer fordelaktige insekter

Det finnes tre typer fordelaktige insekter som er tiltrukket av marigolds. Pollinators hjelpe befruktning av anlegget og inkluderer insekter som bier. Predator insekter på skadedyr som skade planter. Noen eksempler på predator insekter er soldat bugs, Blomsterfluer og marihøner. Braconid veps legger egg i Klegger; Når Larvene klekkes, spiser de pest insekt.

Sitron perle Marigolds (Tagetes Tenuifolia)

Sitron perle marigolds har gul blomster som blomstrer fra våren til høsten. Sitron perle marigolds tiltrekke en hele horde av fordelaktige insekter i hagen din. De tiltrekker fordelaktige insekter som marihøner, minutt pirat bugs, jomfru bugs, store øyne bugs, parasittiske veps og Blomsterfluer. Disse insekter holde skadedyr som bladlus og hornworms av planter.

Afrikanske Marigolds (Tagetes Erecta)

Afrikanske marigolds er også kjent som Aztec marigolds fordi de stammer fra Sør-Amerika. De vokser opp til 3 fot høy med gul til oransje pongponger type blomst hoder. Sterk lukt holder nematoder bort og tiltrekker seg insekter som lacewings som tære på bladlus og midd. Afrikanske marigolds er også hjort og kanin motstandsdyktig. Ofte vil sterk lukt av afrikanske marigold holde dyr skadedyr fra andre planter i hagen din.

Fransk Marigolds (Tagetes Patula)

Franske marigolds vokse opp til 16 inches høy og har nellik-lignende blomster. Franske marigolds frastøte bladlus, nematoder, kål sommerfugler, loppe biller, Colorado potet biller og hvite fluer. Den single-blomst varianter er flinkere til repelling Klegger enn dobbel-blomsten varianter fordi enkelt blomstene har mer pollen og nektar å tiltrekke fordelaktige insekter som Blomsterfluer.