Mannlige & kvinnelige deler av solsikke anlegget

September 20

Mannlige & kvinnelige deler av solsikke anlegget

Sunflower er en frø-bærende plante vitenskapelig klassifisert som en blomsterplanter fordi frøene er omgitt av et beskyttende skall. Beskyttet frø gjør sunflower en liste over-medlem av høyeste planter på jorden. Blomsten støttes av en lang stilk eller akse. I blomst finnes androceium, som inneholder de mannlige delene og gynoceium, bolig sunflower's kvinnelige deler. Sunflower består av mange små blomster danner en sammensatt blomst.

Mannlige deler

Den mannlige delen av sunflower, i androceium, kalles microsporophyllis eller stamen. Stengel av stamen kalles filament, spissen er annen og to lobes av annen sammenføyes av anlegget vev kalt forbinde. Hver lapp inneholder to pollen sacs fylt med pollen korn som vil til slutt få kontakt med en kvinnelig anlegget del pollinering anlegget og vokse et frø.

Kvinnelige deler

De kvinnelige delene av sunflower finnes i hakke eller megasporophylls. Finner her vi den støvvei bestående av et stigma øverst og en stil eller rørformet stilken fører til en avrundet kapsel kalt eggstokken. I eggstokken kalles rudimentære frø ovules hver omslutter et embryo sac.

Pollinering

Pollinering oppstår når pollen korn er båret av vind eller insekt aktivitet fra anther på spissen av den mannlige filament til stigma på spissen av kvinnelige pistil. Pollen overfører gjennom stilen til i ovule. Embryonale sac innen ovule er gjennomsyret av pollen og mannlige og kvinnelige egenskaper kombineres for å lage begynnelsen på en solsikke frø.