Mangotrær vokser i San Antonio, TX?

February 27

Mangotrær er ikke innfødt til San Antonio, Texas området. Men er de tilpasningsdyktig varme klima med tilstrekkelig solskinn. Type jord de er plantet i og mengden vanning og regn de mottar er ikke like viktig som tidspunktet for regn. Med litt omsorg og flid gir mangotrær skjønnheten og velsmakende frukter til innbyggerne i San Antonio regionen.

Varianter av mangotrær

Mango faller i to kategorier: indiske og Vietnams. Kategorien indiske mango funksjoner monoembryonic (single) frø med svært farget frukt. De er utsatt for anthracnose sykdom. De vokser ikke fra frø, men må bli podet på frøplante grunnstammer. Vietnams Mango har polyembryonic (flere) frø. Frukten er mindre svært farget enn indiske mango, men de har noen motstand mot anthracnose sykdom. Også vokse direkte fra frø.

Det finnes flere varianter av mango, men bare noen få er ofte funnet i Texas. De inkluderer "Haden" og "Tommy Adkins," både røde og gule og begge modne i juni. "Irwin" er en rød mango som også modnes i juni. «Kent» er en grønn, rød og gul mango som modnes i juli. "Keitt" er en grønn og rosa mango som modnes i August. Andre mindre fargerike, men mer smakfulle varianter inkluderer "Julie" og "Manila" mango.

Optimal jord

Mango er ikke spesielt for jordtype, så lenge jorden har god intern drenering. Altfor rikt leirjord vil øke løvverk men føre trærne skal snaut i blomst og frukt produksjon. De svarer best til Organisk gjødsel fordi de er utsatt for gjødsel brenne. De bør ikke være befruktet etter sankthans. Området rundt unge mangotrær må være gress og ugress, fordi røttene på treet ikke kan konkurrere med eldre planter for viktig vann.

Optimalt klima

Mangotrær trives i et tropisk, frostfritt klima. De tilpasse seg litt kjøligere klima, men pleier å produsere mindre frukt og mer vegetasjon. Unge er sårbar for å skade ved temperaturer lavere enn 30 grader F. nedbør bør være konsentrert i sommermånedene, regn i resten av året kan hemme frukt vekst og gjøre trær utsatt for sopp. Frukttrær bør plantes for å maksimere eksponering for solen.

San Antonio Soil

Jord i San Antonio-området består av leirjord, leire og sand med spredte steinete områder. Leire innholdet er spesielt høy i mange områder, noe som betyr at bøndene bør ta ekstra forsiktighet å innføre sand eller et annet drenering element for å vokse mangotrær. Riktig befruktning er også viktig å fremme helse og optimal vekst av mango.

San Antonio Climate

Klimaet i San Antonio gjennomsnitt i området 60 grader c om vinteren og i 90 graders F-serien i sommermånedene. Den mest regnfulle måneden er kanskje den tørreste måneden er januar. Juli pleier å være relativt tørt, mens oktober er relativt. Mens nedbøren mønster ikke kan være ideell for mango kultivering, er varme temperaturer og solfylte sommermånedene godt egnet til voksende mango.