Maling ideer for hvelvede soverom

March 15

Maling ideer for hvelvede soverom

Rom med hvelvede tak har ofte et uvanlig og sjarmerende stil, men mange huseiere er tapt når det gjelder å male dem. Siden det er ofte forvirring om hvor til veggene og taket begynner, er det vanskelig å avgjøre om taket skal være samme farge som vegger eller om det er bedre å skille mellom to. Når du maler hvelvede soverom, vurdere hvor stort rommet er og hva slags effekt du tidligere beslutter opp på maling farge og detaljer som kronen.

Hvit

Hvit er de vanligste maling fargen for tradisjonelle tak, og det fungerer like bra på et velvtak. Grunnen til at hvite er så populære tak farge er fordi det gir en illusjon av et høyere tak. Siden mange hvelvede tak begynner på et lavere punkt i rommet enn et vanlig tak, vil hvit maling gi rommet en følelse av høyden. Hvis soverommet er spesielt små, hvite er en god maling fargevalg fordi det vil gjøre rommet føles mer ekspansiv. Start den hvite malingen på det laveste punktet på taket og male alt neden den en annen farge du velger.

Nøytrale farger

Mens white vil gjøre taket vises høyere, vil mange en varmere farge for deres soverom. Få effekten av en hvit takvifte uten starkness ved å velge en varm, nøytral farge for både veggene og taket. Beige, natur, fløte, salvie grønne og andre lys nøytrale alle fungerer bra med hvelvede tak. Gjøre overgangen fra veggen til taket se sømløs ved å male dem samme farge og monokromatisk utseendet vil gi en ytterligere illusjon av høyden. Unngå å bruke crown molding, som det vil bryte opp linjen mellom veggen og taket og gjøre taket se lavere.

Mørkere farger

Ikke alle soverom med hvelvede tak er gjemt i trange loft. Hvis soverommet har høyt, katedralen-stil hvelvede tak, det er ikke nødvendig å skape illusjonen av høyde og har du mer frihet i valgene maling. Velge fargen samsvarer med resten av soverommet decor eller gjør du føler deg komfortabel og koselig. Vær imidlertid oppmerksom på at den mørkere fargen, lavere taket vises og du kan miste noen av arkitektoniske drama av høyt hvelvede taket. Hvis du ikke vil forplikte seg til en mørk farge gjennom hele rommet, Male vegger den mørke fargen du velger, legge til kronen malt en nyanse lysere og fullføre taket i en farge en nyanse lysere enn molding.

Verktøy For å male et velvtak

Hvis du skal male soverommet selv, bruke maleverktøyene som passer for bruk på hvelvede tak. Av taket kan gjøre stiger tungvint og noen hjørner vanskelig å nå. Investere i en god maling roller med en arm som utvider og en bevegelig hode. Hvis du male taket en annen farge enn veggene, tape før maleri, som hele rommet vil se slurvete hvis det ikke er en skarp definisjon mellom taket og veggene.