Lysstoffrør farene

December 8

Lysrør er i vanlig bruk i bedrifter og skoler i mange år, og med ankomsten av Kompakt lysrør, de er stadig mer utbredt i hjem også. Lysstoffrør utgjør noen farer, men.

Brudd

Kompakt og rørformede lysrør begge inneholder en liten mengde av kvikksølv, en svært giftig kjemisk. Hvis en av disse lysene bryter, må eieren ta stor forsiktighet i oppvask.

Miljø

På grunn av kvikksølv, har mange lokalsamfunn og noen gjort det ulovlig å kaste lysrør med vanlig søppel, å unngå dem havner i en søppelfylling. Men fordi den nærmeste gjenvinningsstasjon som aksepterer disse lysene kan være miles unna, kan noen mennesker skjule dem i deres søppel.

Hyperaktivitet

Ifølge Bemri.org, en 1976 studie i tidsskriftet "Akademiske terapi" viste en 32 prosent reduksjon i barnas hyperaktivitet når lysstoffrør ble fjernet fra sine klasserom.

Ekstra Stress effekter

Fluorescerende lys flimring og summende lyder også knyttes anstrengende, øyeirritasjon, tretthet, hodepine, irritabilitet og konsentrasjonsproblemer.

Melanomer

Også ifølge Bemri.org, en studie publisert i en 1982 utgave av "The Lancet" indikert at eksponering for fluorescerende lys på arbeidsplassen økte risikoen for "succumbing til" ondartet melanomer.