Lys krav til dverg frukttrær

November 30

Lys krav til dverg frukttrær

Dverg frukttrær er ideelle for den hjemme dyrkeren som har begrenset verftet plass eller ikke trenger så mange frukter som en standard størrelse treet vil produsere. Mange dverg frukt trær trives godt i beholdere, perfekt for trær som ikke kan overleve den kalde vintre, siden de kan komme inn under kaldere vær. Nok lys er avgjørende for kvalitet og kvantitet av din frukt treets frukt produksjon, så avgjøre hvor du vil plassere treet og hvordan du kan forbedre eksponering i lite lys er viktig.

Virkningene av dårlig lys

Dårlig lys forhold har flere negative effekter på en dverg frukt treet. Treet vil produsere færre blomstrer hvis den ikke har tilstrekkelig lyseksponering til photosynthesize sollys til energi. Færre blomstrer bety færre frukt. Også frukt treet produserer vil bli mindre og mindre søt enn andre dverg frukttrær vil produsere en sunnier beliggenhet. I tillegg dverg trær fortsette å vokse i lite lys, og kan faktisk vokse større enn forventet, noe som kan være et problem i en liten plass.

Lys krav

Gi din dverg frukt treet med så mye lys som mulig. Seks eller flere timer med sollys er om dagen ideelt. Derfor ikke plante for nær bygninger eller store trær som kan hindre solen. Sørsiden av en bygning mottar mest direkte sollys.

Forbedre lysforhold

Flytte potted, dverg frukt treet til et solrikt sted. Hvis du beholder det innendørs, plassere den i nærheten av et vindu på sørsiden av huset hvor sollys ikke er hindret av trær, busker eller vindu gulvbelegg. Flytte anlegget utendørs i sommerhalvåret når frost ikke er en bekymring. Utendørs, sviske nærliggende trær forbedre sollys.

Beskjæring forbedrer lysforhold

Dverg frukttrær nytte beskjæring. Generelt, tynne treet for å forbedre belysningen til midten av treet der mangel på lys er ofte et problem. Start med beskjæring døde tre og grener for å utvide et ensartet tre som lar luft og lys gjennom til midten.