Luke blokk for en hage

June 13

Luke blokk for en hage

Hvis du vil blokkere ugress kommer rundt hageplanter, er nøkkelen å hindre lys treffer bakken og oppmuntre marihuana frø til germinate. Mange materialer kan fungere som Luke blokken, noen organiske og noen syntetisk, men prinsippet er det samme: blokkere lyset, blokkere ugress. Luke blokk hjelper også spare fuktighet ved å bremse fordampning og hindrer ugress i å konkurrere med planter for næringsstoffer.

Organisk Mulch

Bruk en 3-tommers-tykt lag av organisk mulch vil gå en lang vei mot undertrykke ugress. Det gir også næringsstoffer for planter som ormer og andre jord-bolig skapninger bryte det ned. Bruk bark støv, flis, halm (ikke høy, som inneholder ugressfrø), barnåler eller makulert blader. Tørr gresset, bygget opp sakte i tynne lag, fungerer også bra. Satte ikke et tykt lag av ferske klippe gress, eller det vil råtne og lukter.

Syntetisk Luke barriere

Luke barrierer kommer i ruller eller foten på barnehager. De er laget av tøy eller plast og enkleste å bruke i gangstier eller når du starter en ny hage. For bruk i en seng av etablerte planter, skåret materialet i strimler eller blokker og passer det rundt planter. Dekke det med minst en tomme av organisk mulch. UV-bestandig polypropylen stoff varer lenger enn andre blokkere.

Papirprodukter

Papp, avis, kraftpapir og brun dagligvarer poser gjør effektiv Luke stopper når overlappet tett under organisk mulches som flis eller kompost. Selv om de råtne i omtrent et år, er de lett tilgjengelig, billig og effektiv. Siden de fleste gartnere bruk mulch årlig uansett, kan dette være det enkelt både å gi næring til planter og undertrykke ugress. Svart blekk inneholder ikke bly, en tidligere bekymring om bruk av aviser, selv om farget blekk kan.

Svart plast

Svart plast er god til å undertrykke ugress, men med mindre fullstendig dekket av et tykt lag mulch, bryter den ned i filler når de utsettes for sollys. Dette gjør det vanskelig å fjerne hvis du ombestemmer deg om oppsettet hage. Fordi det er nonporous, utleie den ikke vann eller luft gjennom til bakken, så jorda under det blir komprimert og tørr. Mens det kan fungere godt for en permanent bane, er det ikke et godt valg for et hageområde.