Luftmadrass vs Futon

August 18

Luftmadrass vs Futon

Luftmadrasser og futons begge gir konvertible sovende overflater som lagres lett. Enten du bor alene i et studio leilighet eller stort hus med masse overnattingsgjester, kan begge elementene settes til god bruk. Det er mange likheter og forskjeller mellom to; Hvis du velger mellom dem, avhenger det beste alternativet av dine behov. Hvis du trenger en fin sofa om dagen og en seng om natten, er en futon for deg. Hvis du trenger en seng du kan pakke bort for en leiren tur, er en luft madrass din best veddemål.

Beskrivelse

Luftmadrasser er bærbare, oppblåsbar plast senger; mange modeller har følt dekker på toppen for å holde sengetøy og puter fra skli rundt. De vanligvis kommer i queen eller to størrelser og kan bli pumpet full av luft med en elektrisk pumpe. Futons ligner på sovesofaer; de er små sofaer med en tre eller metall ramme som kan konverteres til senger når øverste halvdel legges ned flatt. Mange futons kommer med Avtakbart trekk - eller kan kjøpes separat, som lar deg å sove på et annet materiale om natten enn du sitter på dagtid. Futon dekker er vanligvis maskin vaskbar, kommer i forskjellige farger og patters, og lar deg endre utseendet på din futon når som helst.

Justerbar

Fastheten i en luft madrass kan endres avhengig av luften det er fylt med. Flere luften pumpe du i det, jo fastere det blir. Vær forsiktig, imidlertid; fylle madrassen med for mye kan føre til briste eller gi pumpen en elektrisk kort. Kontroller at luften stopperen er sikker å holde luften siver ut. Holde en vinyl oppdateringen kit hendig i tilfelle du trenger å koble opp eventuelle lekkasjer. Fastheten i futon matter derimot, kan ikke justeres. De er laget av stoff og fylt med bomull, skum og/eller polyester polstring.

Bruker

Både luftmadrasser og futons brukes til å gi sleeping arrangement for gjestene, eller for personer som bor i små områder og ofte trenger å konvertere sitt område fra levende å sove kvartalene. Du kan miste en futon fra en sofa å en seng, eller hente en luftmadrass fra skapet eller skuff og pump opp. Begge gir en enkel overgang og praktisk oppbevaring. Luftmadrasser kan også brukes på camping turer; koble pumpen til bilens nettstrømadapter, og blåse opp sengen. Du kan sove på bakken eller plassert på baksiden av en lastebil eller van.

Betraktninger

Følg instruksjonene nøye når du bruker en luft madrass eller en futon. Når du bruker en luftmadrass, kontroller at det vil passe i tiltenkte plass før blåse den. Velg den mest holdbare modellen du kan, for å beskytte mot uvesentlig punkteringer. Kontroller at du vet hvordan å konvertere model trygt fra sengen til sofaen og tilbake igjen uten å få fingrene fanget i noen av hengslene med en futon.