Luft anlegg i Florida

April 7

Luft anlegg i Florida

"Air planter" er fellesnavnet for en gruppe planter kalt epiphytes. Epifyttiske planter vokser direkte på andre planter uten jord, men ikke parasitter. Sine røtter holde seg til de stammer og greiner av trær og samle døde blad saken ovenfra og fugl droppings for næringsstoffer. Med unntak av lav og Moser, som vokser i mange klima, luft anlegg pleier å leve i varme tropiske og subtropiske områder hvor det er regelmessig regn og høy luftfuktighet, som i Florida.

Spansk mose

Spansk mose (Tillandsia usneoides) er ikke sant moss, men er faktisk en bromeliad og er nært beslektet med ananas. Det er innfødt til fuktige sumper til amerikanske sørøst, blant annet Florida. Den vokser på trær, gjerder og selv om kraftledninger. Det er atypisk av de fleste luft anlegg, fordi den ikke gir røtter. Det fester seg ved å vri bladene sylindriske krøllete rundt det er vert. Den danner lang, grå stri massene av planter som ser ut som gigantiske skjegg hengende fra greiner. Den kan danne klumper opptil 20 fot lang og kan dekke hele trær. Den foretrekker områder med høy luftfuktighet, som Florida bald cypress og live oak sumpene. Anlegget overflaten er svært absorberende og kan beholde vann til bruk i tørre perioder.

Oppstandelse bregne

Oppstandelse Fern (britisk polypodioides) er vanlig i hele delstaten Florida og andre deler av det sørøstlige USA, vanligvis i skogkledde områder. Det er en liten bregne med blader som spenner fra 4 til 12 inches i lengde. Fronds vokser langs en tynn rhizome som fester seg til trestammer og greiner og noen ganger steiner. Kolonier kan vokse ganske stor, spesielt på Floridas store live oak tree, som pleier å ha lange horisontale grener. Det mest interessante aspektet av oppstandelsen fern er dens evne til å takle tørt vær. Som det tørker, fronds krølle opp og synes å dø ut. Så snart fuktighet kommer i form av regn eller tåke, fronds rullet ut og synes å være mirakuløst oppstandne tilbake til livet, som er opphavet til navnet.

Ghost Orchid

Ghost orkidé (Dendrophylax lindenii) ble gjort berømt over hele verden av boken, "Orchid tyv." Det er en ekte air plante som er innfødt til ekstern fuktig cypress sumpene i Florida, hvor den vokser på sidene av trær. Bare 1200 personlige planter har blitt dokumentert i Florida, i den Fakahatchee Strand og Big Cypress National Preserve. Den unike aspekten av ghost orkideer er at den ikke har noen blader. Den har en grønn masse røtter som blader å produsere mat. Blomsten er rent hvitt med tynne kronblader og kronblader. Av blomsten har to hengende utvidelser som ligner en froskelår når det er hopping. Blomsten er suspendert på en svært tynn stilk spirende fra roten masse, så det ser ut til å henge i luften uten støtte, som et spøkelse.