Løvetann Root fordeler

August 17

Løvetann er best kjent som et ugress som vokser på plener. Mens mange mennesker ser det som en plage, har roten en rekke medisinsk bruk. Løvetann røtter har vært brukt medicinally siden det 10 århundre, når de ble brukt til å behandle lever vilkårene i Arabia.

Vitaminer og mineraler

Løvetann root inneholder vitamin A, C, D og B-kompleks, alle er antioksidanter som kan bidra til å forebygge kreft. Sink, jern og kalium er også funnet i Løvetann rot. Luke er så stappfullt av vitaminer og mineraler som at den er ofte spist rå og lagt til salater i Europa.

Lever Tonic

Løvetann root kalles ofte en lever tonic fordi dens høy jerninnhold gjør det fjerne organ for giftstoffer, noe som gjør det til et utmerket vanndrivende. Den brukes ofte til å behandle leverproblemer som gulsott og levercirrhose. Høyt kalium nivåer i Løvetann rot også hjelpe i nyrefunksjon og bidra til å senke blodtrykket.

Appetitt og fordøyelse

Løvetann root fungerer som et mildt avføringsmiddel, bidrar til å gjenopprette regularitet fordøyelsessystemet, og den kan senke nivået av urinsyre i kroppen. Løvetann root fungerer også som en mild appetitt stimulerende. Drikker te laget av Løvetann root kan gi lindring fra fordøyelses plager som forstoppelse og flatulence.

Blod helse

Løvetann root kan hjelp lavere kolesterol og nøytralisere syrer i blodet. Det har høyt natrium nivåer som hjelpemiddel i balansering av elektrolytter i blodet, noe som gjør det nyttig etter episoder av tunge oppkast eller diaré. Høy jern nivåer i Løvetann rot gjør det effektiv i behandling av anemi, mangel på jern i blodet.

Anti-depressant

Familien av B-vitaminer er nyttig i å stabilisere stemninger og mot depresjon. Fordi det har slike høye nivåer av B-kompleks vitaminer, er Løvetann rot ofte brukt som et anti-beroligende.

Snerpende

Væsken i roten av Løvetann en fungerer som en snerpende, betyr det trekker fuktighet fra vev og hjelper det å constrict. Løvetann rot brukes til å behandle plager som akne, blemmer, corns, vorter og andre typer hudirritasjon.