Løvetann frø

May 1

Løvetann frø

Unge og gamle nyte plukker sirkelformet frø klynger av Løvetann (Taraxacum officinale) og blåse dem i luften. Hver lille frø sport sin egen myke, hvite-bristled paraply som hjelper frø fly til fjerntliggende steder. Mens effekten er magisk, trenger ikke en gartner mye fantasi å se ugress fluffy hvite frøene vil generere.

Opprinnelse og vekst

En brede blad flerårig plante av eurasisk opprinnelse, løvetann er naturalisert seg i Nord-Amerika. Anlegget kan true innfødt planteliv med sin evne til å spres via nye skudd og sine produktive frøproduksjon. Det gir en viktig matkilde for dyr og fugler. I områder med milde vintre, anlegget vil produsere blomster og frø året og i områder med harde vintre blomster og frø fra April til oktober. Hver plante vokser mellom 5 til 40 inches i høyden.

Utseende og spiring områder

Taproot av Løvetann kan vokse opp til 6 inches lang. Den produserer opptil 300 blomst oppsikt per plante hode. Hver gul blomst hode måler 1 tomme i diameter. Hul stilkene som støtter hodet på blomsten utstråler en melkeaktig, hvitt sap. Anlegget kan oppstå i høyder fra 500 til 11.000 føtter. Den vokser i et bredt spekter av jord. Frø av anlegget vokse raskt i forstyrret områder, som langs veikanter eller i områder som har lidd omfattende logging.

Løvetann dominans

Frø av Løvetann har muligheten til å være levedyktig i opptil fem år. De utvikle beste når du er i direkte kontakt med jord. Blomsterbed som har et tett lag av beskyttende mulch frastøte Løvetann frø godt. Løvetann kan bli en dominerer plante etter to år i områder som har vedvarende klart logging. Frøene spirer også raskt i områder som har opprettholdt en skogbrann, ifølge USA Forest Service. I slike områder, kan Løvetann etablere seg som en dominerer plante innen to år av en brann.

Løvetann frø Flight

Hver Løvetann frø måler bare 1/10 tommers og bærer en tynn stilk som idrett en hvit bust fallskjerm. Fallskjerm fanger lett vind å bære frø. Frø muligheten til å fly over vinden gjeldende har aktivert anlegget spredt over fjellkjeder og kolonisere i alle 50 delstater, Canada og Mexico. Til tross for sin weedy egenskaper brukes blader av planten ofte i salater, supper og stuinger. Blomster kan også gjøre en deilig vin eller te. Selv røttene har medisinske formål som et avføringsmiddel.