Løsning for blod flekker på teppet

January 25

Blodflekker er notorisk vanskelig å fjerne fra tepper og de fleste andre stoffer. Blod inneholder en stor mengde som obligasjoner med fibrene i teppet i stedet for bare sitter på toppen. Det er viktig å rengjøre noen blodflekker så snart som mulig. Jo ferskere flekken, jo lettere blir det å fjerne.

Flytende Klesvask enzym

Flytende Klesvask enzym, ofte merket som kaldt vann vaskemiddel, er en effektiv flekkfjerner. Det er spesielt nyttig for protein basert flekker som blod og fett. Det kan være kjøpt fra apotekene, eller bestilles online.

Bruk en absorberende klut for å pletten blod fra gulvteppet. Kombiner en del flytende Klesvask enzymet med fire deler kaldt vann. DIP en svamp i blandingen, og klem ut det meste av overflødig væske. Teppet bør ikke være fuktet med rengjøringsmiddel. Blot opp resten av blodet med svamp. Skyll ut svamp, og fortsette blotting med kaldt vann før flekken har falmet helt.

Kjøtt mørsalt

Kombiner to deler kjøtt mørsalt med en del vann til en tykk pasta. Spre Lim over flekken og la dem tørke. Kjøtt mørsalt oppløses protein i blodet, slik at det blir enklere å rengjøre. Fjerne gjenværende tørket lime med en støvsuger. Hvis flekken forblir, bruke hydrogenperoksid på en bomullsdott og dab opp restene.

Rubbing alkohol

Fjerne så mye blod som mulig fra gulvteppet. Blot frisk flekker med et papirhåndkle, og skrape bort gamle flekker med en sløv kniv. Fukt en ren klut med rubbing alkohol. Blot blod flekken før det forsvinner helt eller ingen mer farge overføres til klut. Kombiner ¼ TS oppvaskmiddel med en quart vann. Dyppe en frisk, ren klut i væske, og vri den ut. Blot stained området med kluten inntil stedet er fjernet.

Fyll en sprayflaske med kaldt vann, og lett tåke stained området. Blot med et papirhåndkle til området er det meste tørr. Spray området med det kalde vannet igjen og bruke flere papirhåndklær på stedet. Plasser en tung vare som murstein på papir håndkle og la den stå i en time. Fjerne murstein og papirhåndklær og flekken skal fjernes helt.

Ammoniakk

Dypp en ren klut i kaldt vann og vri den ut for å fjerne det meste av fuktigheten. Blot blod flekken med kluten inntil farge overføres ikke lenger. Kombinere et par dråper flytende oppvaskmiddel med to kopper vann og flere dråper av ammoniakk. Hell om en kopp blandingen på flekken og blot med en ren klut til tørr. Gjenta med resten av ammoniakk løsningen hvis flekken.