Løsemidler brukes for faste markører

September 12

Løsemidler brukes for faste markører

Markørpenner sikkert leve opp til navnet sitt. Deres flekker er vanskelig å fjerne, men oppgaven er ikke umulig. I noen tilfeller vil riktig løsemiddelet fjerne permanent markør helt, mens andre flekken kan gjøres mindre merkbare. Suksessen av et løsemiddel avhenger av overflaten var farget ved markøren, hvor lenge merket har vært på overflaten, og type av kjemiske brukes i markøren.

Løsemidler stoffet

Klesrens kan ofte fjerne permanent markør med mindre andre løsemidler er allerede brukt på flekken, gjør Klesrens umulig. Oppvarming en farget stoff vil gjøre bruk av et løsemiddel fåfengt. Andre løsemidler egnet for stoff er alkohol, aceton, neglelakk remover, blekemiddel og sitrusfrukter. Bleach bør bare brukes på hvite stoffer, selv om noen merker av blekemiddel har et produkt for farger.

Løsemidler for Lær

Løsemidler reagerer ikke alltid godt med skinn. Polert skinn vil tolerere alkohol, hårspray eller solkrem lotion. Tørr rengjøring væske er et egnet løsemiddel semsket eller skinn med en ru overflate, men disse ørene vil tolerere lite annet siden vann og andre væsker kan flekker det. Et slipemiddel, for eksempel melamine svamp eller sandpapir, kan være den mest effektive løsningen, etterfulgt av børsting med en tannbørste. Ikke bruk tannkrem på skinn.

Lav-toksisitet flytende kjemikalier til solide flater

Faste markører vanligvis har alkohol, toluen eller xylen som en transportør/løsemiddel og kan fjernes med andre produkter som har ett eller flere av disse kjemikaliene. Det minste giftig løsemiddelet er såpe og vann, men det er sjelden effektivt på permanent markør. Rubbing alkohol har også en lav toksisitet, men er ofte den mest effektive av alle løsemidler for permanent markør, siden de fleste markører er alkohol-basert. Hairspray, hånd sanitizer og andre husholdning produkter inneholder alkohol kan brukes som alternativer for ren alkohol.

Høy-toksisitet flytende kjemikalier til solide flater

Ikke alle markørpenner har samme transportøren. Eldre markører brukes toluen og xylen, som er svært giftige og føre til nerveskade. Selv om, er det ingen sammenheng mellom giftighet og vellykket bruk av et løsemiddel på permanent markør, når løsemidler lav toksisitet ikke fungerer, må du kanskje prøve mer giftige stoffer. Aceton, neglelakk remover og bensin er mer giftig enn såpe eller rubbing alkohol. Metyl etyl keton (MEK) er enda mer giftig og kan smelte plast. Løsemidler kan skade malt eller ferdige overflater. Test en skjult område først og arbeide i et godt ventilert område.

Ikke-flytende alternativer

Skuremidler som tannkrem, natron, sandpapir, stålull eller husholdning rengjøring puten fra melamine skum, for eksempel en Mr. Clean magisk viskelær eller en skotsk-Brite enkelt slette Pad, kan være effektive på harde flater. Disse slipemidler fjerner ikke den permanent markøren sådan; de fjerne et tynt lag på overflaten under markøren, tar markør flekken med den. På grunn av denne effekten, kan overflaten kreve refinishing. Skuremidler kan brukes uten et løsemiddel, men kombinasjoner, for eksempel bruker alkohol på en melamine svamp eller aceton med stålull, kan produsere et bedre resultat på sta merker.

Problemer som involverer løsemidler

Lengre permanent penn blekk har vært på plass og jo mer det er oppvarmet, mer permanent det er. Løsemidler kan være mer effektiv i disse situasjonene hvis flekken er dynket i løsemiddelet for en periode, heller enn bare tørket med den. Løsemidler kan skade overflaten under håndskriften, samt løsemiddelets bruker. Alle løsemidler bør testes i et obskure område av artikkelen renses, og du bør ta forholdsregler ved løsemiddelet.