Løk varianter og deres bruksområder

April 25

Løk varianter og deres bruksområder

Løk (Allium cepa) tilhører samme anlegg familie som hvitløk, sjalottløk og purre. Det er som en grønnsak i seg selv, er det også mye brukt som smakstilsetning ingrediens i mange retter så vel som mange pakket mat. Smak og pungency varierer blant varianter, alt fra mild smaken av en scallion til sterk bitt av en spansk løk.

Vårløk

Begrepene "grønn løk" og "scallions" er vanligvis brukes om hverandre til tross for at det er forskjeller mellom dem. En vårløk er små umodne scenen på en full størrelse lagring løk og kan dyrkes fra alle utvalg. Sin pære er rund, mildt flavored og er en perfekt liten kopi av en stor modne løk. Hvis liggende på bakken, vokser det til slutt til full størrelse. En scallion, også kalt en bunching løk, utvikler ikke en runde pære uansett hvor lenge det forblir i jord, og smaken er mer konsentrert og skarp. Begge brukes på samme måte ved å innlemme enten den hvite delen av løk eller hele anlegget, inkludert øvre green stilken.

Lagring løk

Standard eller tørr, løk varianter er vokst med et øye mot lang holdbarhet. Herding, eller la dem tørke i en varm, er luftig sted rett etter høsting, en del av prosessen som tillater dem å utvikle den tykke papery ytre huden som beskytter lagring. Løk vokst for lagring kommer i gule, røde og hvite varianter, og hvis ikke høstes som vårløk er igjen i bakken til sine topper gul og faller over, indikerer at veksten har stoppet. Løk som topper produsere blomster har gått utover ideelt tid for høsting og bør brukes en gang, som dette gjør dem uegnet for lagring.

Variasjoner

Ifølge National løk Association, lagring, eller pære, løk utvikle deres skarp, bitter smak over tid, og sesongen har mye å gjøre med hvordan en løk smaker. Gule, røde og hvite varianter representerer mesteparten av løk vokst i USA og er klassifisert i henhold til smaken og oppbevaring kvaliteter. Gul og rød løk er tilgjengelig i søt eller frisk og er av deres tynn hud og mild litt besk smak. Herdet gul eller rød løk har tykke papery ytre skall, mye sterkere smak og lagre godt. Hvit løk tilbys som frisk med en middels sterk smak eller lagring løk med en uttalt besk smak.

Bruker

Gul løk er det beste valget for sautéing, mens de utvikler en rike, nutty smaken under caramelizing. De kan også brukes rå i sandwicher og salater, kokt i supper, stuinger og ovnsbakt retter eller grillet. Rød løk kan spises rå, stekt, som gul løk i mange retter og grillet. Hvit løk egner seg til grilling eller sautéing, eller spist rå. Grønn løk, med eller uten sine grønne topper, er et utmerket valg for salater, Stir-frites, dips og sprer seg, som pynt eller i noen oppskrift som krever en mildere løk smak.