Løk sett vs løk planter

October 21

Løk sett vs løk planter

Siden løk kan startes i en hage på flere måter, vurdere din vekstsesongen, hvor mye tid og penger du ønsker å investere og hvor snart du håper å høste før du velger om sett eller planter. Selv om de er like, er det forskjeller mellom de to som påvirker hvordan du hage og når du høste.

Forskjeller

Løk sett og planter er to forskjellige ting, selv om de brukes både til å vokse nye løk. Er en løk pære som er 1 tomme i diameter eller mindre. Det blitt vanligvis tvunget å utvikle raskt til en lyspære gjennom kontrollert voksende metoder. En plante eller transplantasjon er en ung løk, vanligvis mellom åtte til ti uker, som er klar til å bli plantet direkte inn i bakken til slutt danne en pære som vil vokse til en løk.

Planting

Løk sett kan plasseres i hagen tidligere enn planter fordi de tåler kaldere temperaturer og en liten mengde av frost. Planter plasseres etter temperaturer vil være over 48 grader Fahenheit. Planting metoder er den samme for begge men, og de skal plantes ca 1 tomme dyp og 12 til 18 inches hverandre. Både sett og planter er det viktig å forlate god plass for pærene å utvikle. Stimlet vil resultere i små løk, om de er startet med sett eller planter.

Tid før innhøsting

Siden sett allerede dannet en pære og kan plantes tidligere, vil de vanligvis eldre raskere enn planter av samme utvalg. Dette gir gartnere i enkelte områder nok tid for å høste to avlinger av løk. Tid før innhøstingen, men varierer blant varianter og siden flere varianter finnes som planter enn som sett, kan det være mulig å finne raskere modning typer å vokse som planter.

Andre hensyn

Løk sett er kjent for å etablere seg raskt og er mer motstandsdyktig mot sykdom og tidlig problemer. Siden de starter større er de også bedre på Hamlet opp konkurrerende ugress og gress. Sett finnes ikke i nesten like mange varianter som starter og de er vanligvis dyrere. Hjem gartnere kan vokse sine egne sett for planting året, men det krever planlegging og forberedelser. Planter kan startet som frø innendørs og senere flyttet til hagen samme vekstsesongen. Frø er en svært kostnadseffektiv måte å produsere planter, men transplantasjoner er også vanligvis billigere enn sett.