Loddrett akse frukttrær

January 6

Loddrett akse frukttrær

Loddrett akse vokser er en metode for å dyrke frukttrær som produserer høyere avkastning, bedre kvalitet frukt og tidligere frukt produksjon. Det innebærer plante trær på en høy tetthet og støtte dem langs en espalier som de er opplært til ønsket fasong. Loddrett akse voksende har vist å redusere totalkostnadene på en rekke måter, selv om dette er avhengig av tilstrekkelig skadedyrbekjempelse og bruk av høykvalitets trær på planting.

Loddrett aksesystemet

Loddrett akse frukt vokser innebærer opplæring trær langs en støtte struktur og vedlikeholde en dominerende sentrale bagasjerommet som kan bli 10 til 12 fot. Loddrett akse trær har smale, pyramideformet som maksimerer lys gjennomtrenging og luftstrømmen i bladverket. Trær er plantet 5 til 7 fot fra hverandre, i rader 12 til 14 fot fra hverandre, og lov til å vokse til en høyde på ca 10 fot. Loddrett akse beplantning er ordnet i enkle rader, på en tetthet av 500 til 700 trær per acre. Systemet opphav i Frankrike, men har siden spredt over mye av USA.

Planting

Loddrett akse voksende avhenger sterkt på riktig sorten og rootstock. Dvergen frukten treet best varianter arbeid i loddrett akse programmer, siden deres vekst egenskaper gjør dem best egnet til intensiv planting. Anlegget avstanden bør justeres i henhold til jordtype; fruktbar jord produserer kraftig voksende trær som krever mer plass, mens marginale jord resultere i tregere, lettere administrerte vekst. Planting nettsteder motta fullt sollys, med godt drenert jord med en pH mellom 6 og 6.5. Plass trær 6 til 8 fot fra hverandre, og vann og mulch godt når planting.

Beskjæring og opplæring

Nylig plantet trær bør ha en sentral leder og fire grener ved jevne mellomrom rundt stammen. Nylig plantet trær bør beskjæres til dette skjemaet, og sentrale leder vei ca 30 inches fra bakkenivå, å fremme nye vannrette vekst. Unngå vei leder som treet blad, og fjern eventuelle stående skudd som konkurrerer med sentrale leder. Trær bør beskjæres for å opprettholde lateral vekst med en sentral, oppreist bagasjerommet. Grener vokser vinkler mindre enn 60 grader kan være vektet rette vekst vinkler.

Ulemper

Selv om loddrett aksesystemet øker avkastningen, vokst høyden på trær gjør høsting dyrere i enkelte tilfeller. Systemet kan også gi trær som noen ganger mangler greiner på én side, som lett kan løses ved å binde en gren slik at veksten er rettet i tomrommet. Bare områdene vil fylle med vekst som sesongen går. Trær kan også utvikle en avrundet eller invertert profil, hvis ikke forsiktig opprettholdt. Dette kan hemme sollys gjennomtrenging og redusere frukt avkastning, men er lett avhjelpes med beskjæring.