Lobelia varianter

August 6

Lobelia varianter

Lobelia er årlig eller staude blomstrende planter innfødt til Sør-Afrika. Det er mange forskjellige varianter av lobelia, inkludert etterfølgende, sengetøy og kompakt planter. Wild lobelia varianter blomstre mer energisk enn den opprinnelige lobelia planter. Lobelia blomstene kommer i forskjellige farger som lilla, rød og hvit. Bladene er mørkegrønne eller crimson. Lobelia planter vokse sjelden over 6 inches i høyden, men noen vokse høyere. Planter kan enkelt overføres med frø startet 10 til 12 uker før de siste frost og deretter transplanted utenfor.

Lobelia Erinus

Lobelia erinus er en etterfølgende lobelia som vokser til en eldre høyde på ca 6 inches. Anlegget er en urteaktig årlig med en gjennomgripende og mounding vekst vane. Fem-petaled blomstene er lilla-blå, lilla, hvit eller rosa med tre større og større nedre kronblad. Bloom tiden er fra mai til den første frosten. Av Lobelia erinus er vanligvis en dyp bronse i full sol og Burgund i områder med skygge, og den vokser på tynn stammer. Lobelia erinus er populært vokst vegger, i hengende kurver og vindu bokser. Plante i fuktig, gjennomsnittlig og godt drenert jord og delvis sol.

Lobelia Siphilitica

Lobelia siphilitica er en flerårig lobelia variasjon og er kjent som gigantiske blå lobelia. Anlegget har lange Piggene av store, mørke blå til hvite blomster som tydelig avviker fra de etterfølgende variantene av lobelia. Planten blomstrer mellom sensommeren og høsten og har mørkt grønt løv. Lobelia siphilitica ofte selv sår og er enkelt å dele tidlig på våren. Plante i full sol eller delvis skygge i en rekke jord typer inkluderer sandy og leire. Lobelia siphilitica er et lite vedlikehold anlegg og har en gjennomsnittlig vannbehov. Plantene vokser til en eldre høyde på 2 til 3 fot og har en middels vekst.

Lobelia Fulgens

Lobelia fulgens er ofte referert til som kardinal blomst og meksikanske lobelia. Anlegget har unike rødaktig-bronse løvverk og høye toppene i lyse røde blomster. Lobelia fulgens blomstrer overstrømmende fra sensommeren og høsten, og det tiltrekker hummingbirds, sommerfugler og sommerfugler. Planten vokser til en eldre høyde på 3 til 5 fot med 2-fots spredning og krever regelmessig vanning. Lobelia fulgens har en middels vekst og vokser best i områder som mottar delvis solen gjennom dagen. Anlegget er både hjort og kanin motstandsdyktig.