Livssyklusen til kjøttetende planter

March 17

Livssyklusen til kjøttetende planter

Kjøttetende planter slå tabellene på typiske predator-byttedyr forhold. I stedet for bare å være mat for planteetere, kjøttetende planter tiltrekke, fange og fordøye insekt byttedyr. Selv om kjøttetende planter avledet sin energi fra solen gjennom fotosyntesen som alle grønne planter, gir fordøyelsen av insekter dem viktige næringsstoffer, spesielt nitrogen, som tillater dem å vokse godt i jord som kan være for dårlig ellers. Kjøttetende planter er også planter, er livssyklusen de samme som de fleste planter.

Typer

Rosemary er kanskje den mest berømte av kjøttetende planter, men det er bare en av mange plantearter insekt-fordøye. Kjøttetende planter hører til fem ulike grader av blomstrende planter, og det er ca 630 kjente arter av kjøttetende planter. Et annet eksempel er sundew anlegget, som har røde, hårete blomster som er attraktive for insekter. Hårene er også klebrig, så når insekter lander på blomsten, de blir fanget. Tilstedeværelsen av insekt utløser bladene å sluke insekt, og hår så skiller fordøyelsesenzymer. Anlegget absorberer næringsstoffer fra insekt.

Funksjoner

Livssyklusen til kjøttetende planter er det samme som livssyklusen for planter. Først et frø germinates og en plante vokser til forfall. Tiden til modenhet varierer, men Rosemary tar to til fire år å nå modenhet. Når anlegget begynner å produsere blomster, er det eldre. Når plante blomster, det er pollinated av insekter og kan produsere frø. Frøene er så spredt enten ved faller til bakken eller som fraktes av dyr eller vind. Når et frø germinates i bakken, begynner livet syklus igjen.

Mest kjøttetende planter kan også vise en vegetativ livssyklus. Venus flytraps og andre kjøttetende planter kan bud nye planter fra bunnen av viktigste anlegget, som kan angi livssyklusen til blomstring.

Funksjonen

Kjøttetende planter kan vokse uten fordøye insekter, fordi de photosynthesize for å gjøre energi. Imidlertid tillater fordøye insekter dem å vokse bedre og produsere flere frø, noe som gjør dem til slutt mer vellykket i å fullføre deres livet syklus og i en evolusjonær forstand.

Betydning

Bruke insekter som en kilde til nitrogen er en genial tilpasning fra et evolusjonært perspektiv. Dette betyr at kjøttetende planter kan dra nytte av habitater med nitrogen-fattig jordsmonn og kan være bedre konkurrenter for ressurser i de miljøer enn planter som ikke forbruke insekter som en kilde til nitrogen.

Betraktninger

Slå tabellene på predator-byttedyr forhold så fullstendig som gjelder kjøttetende planter er sjeldne i naturen. Men kan folk være treg til å gjenkjenne behovet for bevaring tiltak for å beskytte kjøttetende planter. Mange kjøttetende planter vokse i våtmarksområde habitater, og mer enn 95 prosent av kjøttetende plante våtmarksområde habitat i USA alene har blitt ødelagt. Kjøttetende planter er ofte blant de første artene av våtmarksområde degradering.