Livssyklusen til et fruktbærende anlegg

June 24

Livssyklusen til et fruktbærende anlegg

Livssyklusen til en fruktbærende plante vanligvis begynner med et frø. Det kan også begynne som en klippe fra en annen plante; som en tuber eller det kan starte sitt nye liv fra en løper som spyr av opprinnelige anlegget.

Frukt faktisk fungere som betyr å spre frøene i. Når kjøttet av frukten er spist, frø er kastet og begynne livet når den er deponert i jord. Noen ganger frukt og frø er spist av dyr og spredt gjennom sitt avfall. Frukt og frø kan også bæres til ulike steder av vinden eller bølgene på havet.

Frø eller pode og spredning

Frøene inneholder alle requisites av potensielle levetiden: embryoet og alle næringsstoffene nødvendig for det spirer og vokser til en fungerende anlegg. Noen fruktbærende trær, som epler, er ofte podet på en annen tre stammen for å skaffe en klone av den opprinnelige treet. Et kutt er laget inn i lager treet og en liten del av den opprinnelige frukt treet er podet på snittet.

Velsmakende frukter er ofte spist av dyr, som hjort, ekorn og bjørn - eller fugler. Fordøyelsessystemet saft mykne frø hardt skall og når frøene utskilles de er klar til å begynne den første fasen i livet til en fruktbærende plante.

Planter

Frø har visse krav før de kan spire. De trenger en periode uvirksom, en bestemt dybde som de må Plantes og kreve enten lys, men vanligvis mørket for å spire.

Når spirer, en rot stikker fra bunnen av frø og begynner å vokse nedover, mens en skudd vokser oppover. Seed bruker opp alle næringsstoffene i frø til germinate. Når skyte bryter gjennom overflaten og begynner å produsere blader, starter prosessen med fotosyntese mens røttene søk og absorberer vann for ny frøplante som sakte vokser i en moden frukt-bærende anlegget.

Blomstrende

Forskjellige fruktbærende planter blomst på forskjellige måter. Noen frukt, som bringebær og bjørnebær, vokser på skudd som biennalen, betyr at de vokser det første året og blomst og frukt neste år. De produserer også suger skudd som vokser av gamle canes og fra roten knopper.

Fruktbærende planter, som jordbær, kommer i ulike former: noen er stadig rentebærende varianter og andre blomst og frukt bare én gang. Mor anlegget dør ofte etter spre seg ved å produsere datter løpere som fester seg til jord.

Pollinering

Knopper forsiktig modnes på fruktbærende anlegget og åpne opp til blomster. Disse blomstene er nå pollinated av bier, hummingbirds og/eller andre insekter. De er befruktet når pollen fra blomst pollenbærere (det mannlige reproduktive orgelet) overføres av pollinators til pistil (kvinnelige reproduktive organ) en annen blomst. Pollinated blomster utvikle sakte seg til frukt.

Frukt

Etter pollinering, befruktet frø sakte begynner å forstørre og skyver kronbladene. Umodne frukt begynner å endre farge fra lys en dyp rød, i en jordbær og/eller bringebær og en svart for en blackberry eller andre farger, avhengig av frukt.

Frukt er spist av mennesker, dyr og fugler og grop eller frø forkastet. Når frø faller på fruktbar jord, det vokser i en annen plante og livet syklus av fruktbærende anlegget begynner igjen.