Livssyklusen til et frø-produserende anlegg

July 31

Livssyklusen til et frø-produserende anlegg

Blomstrende, frø-bærende planter, er kalt Dekkfrøede planter, klassifisert som årlig, flerårig eller annethvert år, basert på anleggets livsløp. Alle ætt-produserende planter oppleve den samme grunnleggende prosessen: frø, vekst, modenhet, reproduksjon, død.

Begynnelsen

Alle begynner ætt-produserende livet som et frø. Det frø jakke eller ytre skall av frø, beskytter små embryoet og dens endosperm. Endosperm er mat for frø, gir embryoet nok energi til å spire og produsere et blad.

Vekst

Når spire produserer et blad, er unge anlegget stand til å behandle sin egen mat ved hjelp av energien av solen, kalt fotosyntese. Avhengig av om anlegget er årlig, biennial eller staude, kan anlegget fortsette å vokse i ett eller flere år før de når modenhet.

Forfall

En moden anlegg produserer avkom. Alle ætt-produserende anlegg produsere blomster og frø. Noen planter er self-pollinating, kan gi både sex celler for reproduksjon. Andre krever pollen fra en annen av de plantearter.

Død

En årlig anlegget, som en homse, når modenhet i ett år, og deretter dør. En biennalen, som en gulrot, fullfører livssyklusen i to år. En flerårig, for eksempel en hosta, fullfører livssyklusen i tre eller flere år.