Livssyklusen til en Peanut plante

March 7

Livssyklusen til en Peanut plante

Peanut anlegget (peanøtter hypogea) kommer fra Sør-Amerika, men dyrkes i varme områder over hele verden. Livssyklusen er uvanlig plante blomster over bakken mens peanut utvikler under jorden. Anlegget har små gule blomster og vanligvis vokser til rundt 24 inches høy.

Stadier

Livssyklusen til en peanut anlegget begynner med en embryonale peanut frø som spirer en plumule, senere å bli de første bladene av planten. Frø kjøtt produserer karbohydrater og proteiner for anlegget å gjøre det til en frøplante. En plantet frøplante vokser i et anlegg med ovale blader og små gule blomster. Disse blomstene pollinering seg og befruktet eggstokken vokser. Neste vokser eggstokken fra anlegget med peanut embryoet på spissen sin, lener mot jorden og skyve underjordiske. Det blir deretter en pod som inneholder to frø som modne og utvikle seg til en peanut.

Forfall

Peanut anlegget fortsetter å blomstre og presse embryonale peanøtter under jorden. Etter peanøtter modnes, de er hånd - eller maskin-høstet: kutt på sine røtter tunnelbane og omvendt å holde dem klar av jord og la dem tørke. Når de er tørre, er pods fjernet fra resten av anlegget.

Tidsramme

Peanut plante blomster blomstrer bare rundt halv dag. Flere dager senere vil stammen vokse ned i jorden. Etter at anlegget har spiret, vil peanøtter modnes i rundt åtte til ti uker. Livssyklusen til hele peanut anlegget tar rundt ett år.

Omsorg

For å dyrke din egen peanut plante, plante en rå peanut i godt drenert jord, 1 til 2 inches dyp. Holde jorda varmt og fuktig til spiring. Dette bør ta rundt en uke. Det vil da være en vente i opptil tre måneder for peanøtter å utvikle. Du kan grave opp eldre anlegget og la det tørke før den er klar til å bli stekt og spist.

Funksjonen

Amerikanske oppfinneren og vitenskapsmannen George Washington Carver (1864-1943) oppdaget mange ulike bruksområder for peanut. Han sies å ha oppfunnet peanut olje for massasje og medisin (når blandet med kreosot) for å behandle tuberkulose. Bortsett fra den populære saltet peanøtter, peanøttsmør og peanut skjørt som nytes hele verden, brukes peanøtter i noen kosmetikk, fargestoffer, maling og plast.