Livssyklusen til en kvinnelig plante

July 6

Livssyklusen til en kvinnelig plante skiller seg ikke mye fra det av en mannlig plante, og faktisk noen planter produserer både mannlige og kvinnelige reproduktive organer. Uansett, begynner begge på samme måte også, fra kombinasjonen av DNA. Mens spesifikk endrer fra en art av anlegget til neste, generelt er det bare når det gjelder reproduksjon som kjønn kommer inn i ligningen.

Reproduksjon

Reproduksjon er området av livet der menn og kvinner av Art variere mest sterkt. Planter, mye som dyr, reprodusere med kombinasjonen av genetisk materiale fra to foreldre, produserer et avkom som har karaktertrekk fra begge foreldrene. Dette gir avkom med noen grad av tilpasning og mulighet til å endre genetisk mutasjon. På dette nivået er livssyklusen til en plante, enten mann eller kvinne, lik som dyr på mange måter. Men det er en forskjell som er unik for planter, for Generasjonsveksling.

Generasjonsveksling

Mens dyr reprodusere ved å kombinere egg og sperm, og dermed mingle genetisk materiale, er det et ekstra trinn involvert for planter. For å reprodusere, må planter først opprette en midtfasen kalte Gametofytt. For en kvinnelig plante betyr dette produserer sporer, som inneholder bare halve anlegget genetisk materiale og som så utvikle i eggstokkene--gametophytes--som produserer sex celler, egg for fremtidige befruktning. Denne Gametofytt kan være en blomst, en kjegle eller en enklere struktur, avhengig av anlegget.

Gametophytes

Blomster og kjegler er komplekse strukturer. Mens kjegler er vanligvis enten mann eller kvinne, inneholder blomster ofte både mannlige og kvinnelige gametophytes, på grunn av deres metoder pollinering. Formålet med Gametofytt er å produsere sex celler, enten egg eller sæd avhengig av Gametofytt. Egg produsert av kvinnelige gametophytes forblir i det, men den mannlige Gametofytt produserer sex celler og bruker pollen som en klar bærer. Pollen er sendt til den kvinnelige Gametofytt i en rekke måter, fra dyr og insekt bærere vinden pollinering.

Hermafroditter

Produksjonen av gametopyte er viktig gjengivelse av planter og deres livet syklus, fordi det gir noen planter til å produsere både kvinnelige og mannlige gametophytes, som er noen ganger funnet med blomster. Selv om ikke alle planter gjør dette, gir noen fordel fordi det gir en plante å spre sin genetisk materiale på to måter, øker sjansene for at det å finne en lyttende plante. Men disse plantene må også utvikle beskytter mot self-pollination, og dette kan føre til mange forskjellige gametophytes og et stort mangfold blant blomster.