Livssyklusen til en Acorn frøplante i et tre

November 16

Livssyklusen til en Acorn frøplante i et tre

"Mektige oaks fra små eikenøtter vokse", eller så det gamle ordspråket sier. Når du holder en liten acorn i hånden, er det noen ganger vanskelig å forestille seg hvordan slike et lite frø kan vokse til en stor, solid tre som eik treet. Transformasjonen av eikenøtt til sapling og deretter modne treet er en risikofylt prosess og bare en liten andel av eikenøtter gjøre transformasjon fra frøplante å modne eiketre.

Fruiting

Den første fasen av acorn frøplantes liv er fruiting. Eikenøtt vokser på eiketre gjennom våren og sommeren kort tid etter at treet har blomster våren. Mot slutten av sommeren eller i høst tidlig, fullvoksen eikenøtter fra hvit eiketrær faller til bakken. Eikenøtter fra red eiketrær faller under sen høst eller vinter.

Spredning

Eikenøtter er tyngre enn mange treet frø og vanligvis faller til bakken nær overordnede treet. Eikenøtter sjelden spire eller spire når nær overordnede treet på grunn av lys gjennom treets baldakin. Denne funksjonen utføres av ekorn og pilegrimer som scatter, hamstre og spise acorn seedlings. Disse eikenøtter igjen oppspore har sjansen til å spire og vokse inn i et eiketre.

Spiring

Eikenøtter må de rette grunnforholdene spire og spire. De krever fuktig og næringsrik jord på et sted som får rikelig med sollys og nedbør. Gitt disse forholdene, begynner eikenøtt å spire og vokse en taproot som presser dypt inn i det omkringliggende jorden. Som taproot vokser ned, sender eikenøtt en skyte oppover. Dette er det første trinnet i transformasjonen til mektige eiketre.

Modning

Frøplante treet står overfor mange farer, fra sultne dyr som hjort skogbranner og menneskelige aktiviteten. Hvis venstre unmolested, vil frøplante gradvis vokse og utvikle seg til en sapling treet etter fire til fem år. Sapling øker til et lite tre som blomster og produserer sin egen eikenøtter. Mange eiketrær kan leve i hundrevis av år, fruiting nye eikenøtter hvert våren og sommeren.