Livet til en hortensia

June 7

Livet til en hortensia

Hortensia er innfødt til Asia, Amerika planter. Det er ca 70 arter i slekten hortensia, men de fleste hagene inkluderer noen arter. Disse hardfør busker er et attraktivt tillegg til mange tempererte hager, produsere hvit, blå, rød, rosa, lilla og lavendel blomster, avhengig av arter og jord kvalitet.

Forplantning

De fleste hortensia dyrkes med stiklinger tatt av ikke-blomstring stilkene av en moden plante. Plassere disse borekaks i fuktig, sandholdig jord resulterer i en ny hortensia. Noen gartnere også samle frø og plante dem i skyggefulle, fuktige forhold, men voksende hortensia fra frø er mer vanskelig og mindre forutsigbart.

Vekstforhold

Hortensia vokse i full sol til delvis skygge, om de foretrekker mer skyggen i varmt klima. Disse busker gjør best i fuktig, rik jord med god drenering. I tørrere områder, mulch din hortensia årlig for å hjelpe dem å holde på fuktigheten og redusere behovet for å vanne.

Voksen utseende

Voksen hortensia er busker 3 til 9 fot høy, med store, mørke grønne blader. De produserer mange små blomster, enten i kuppelformede klynger eller lange panicles. Hortensia artene produserer hvite blomster, men noen kan produsere rødlig eller blåaktig blomster avhengig av jord pH. Den fruktbare, frø-produserende blomster er vanligvis liten og omgitt av større, showier sterilt blomstrer.