Little Giant tuja beskjæring

April 8

"Little Giant" tuja (bartrær occidentalis "Little Giant") er en dverg av eviggrønne også østlige tuja eller hvit cedar. Hardy i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 7, "Little Giant," 4 fot høy og bred er mye mindre enn arter, som normalt når en høyde på 20 til 30 fot med spredning av 10 til 15 fot. Det trenger ikke mye beskjæring.

"Little Giant" egenskaper

"Little Giant" har skjellaktige eviggrønne nåler og nesten sfærisk vekst vane. Bladverket er duftende når knust. Det er dype grønne, men noe lysere på undersiden av grenene, med grå-brun bark og frukt i form av kjegler. Disse er lys brun og ca 1/2 inch lenge, med åtte til ti skalaer per kjegle. Bush har en tett vekst vane; Når beskjæring er nødvendig, bør det gjøres for å opprettholde den naturlige avrundet formen av busken.

Når og hvordan å beskjære

"Little Giant" og andre arborvitaes bør beskjæres i våren, før heten sommeren understreker planter. The busker er svært utsatt for snø, is eller vind skade, så rense ut grenene skadet av vinteren eller tidlig på våren stormer. Hvis en hel gren må kuttes, sever det så nær som mulig til viktigste stammen. Etter fjerner døde eller svekket grener, slutten av beskjæring lett til figuren. Bruk rene, skarpe pruners for å hindre spredning av sykdommen.

Omsorg for anlegget

Busker kan overføres fra borekaks tatt på våren beskjæring tid, men de fleste gartnere få potted eksemplarer av "Little Giant" fra hagesenter. Veksten er langsom, på mindre enn 12 tommene per år. Tuja vokser best i rik, godt drenert jord i full sol. Når etablert, de har noen tørke toleranse, men unge planter bør være vannet regelmessig til de er opprettet.

Rundt landskapet

Du finner en rekke bruker rundt landskapet for "Little Giant," med langsom vekst, tett løvverk og brukervennlighet beskjæring. Vokst i store potter, kan busker tjene som aksenter flankert inngang. I bakken og plantet relativt tett, de kan tjene som en lav sikring. Plantet lenger fra hverandre kan de brukes i en forskjøvet hekk. "Little Giant's" evergreen naturen gir hagen med struktur og interesse i vinter. Du kan gjøre den busk delen av en samling av små bartre eller en tradisjonell mixed planting ordningen.