Liten vinstokker for en Fairy-hage

October 16

Liten vinstokker for en Fairy-hage

Noen hevder at feer er 2 inches høy, andre 6 inches, og noen sier de har sett feer en fot høy. Cecily M. Barker, trolig den mest berømte eventyr kunstnere, skildrer hennes feer iført vintreet hatter av sweet pea, bindweed blader, bryony tentakler og søtvier blomster. Tradisjonelt er fairy-vennlig planter plassert i hagen for å lokke den unnvikende små skapninger. Men i det siste, miniatyr-hager med menneskelige møbler skalert til fairy perspektiv har blitt fasjonable.

Måneskinn hortensia Vine

Feer er hovedsakelig nattlige skapninger, så Schizophragma hydrangeoides "Moonlight," eller Moonlight hortensia vintreet, er et perfekt valg for enhver fairy hage. Liten, hjerte-formet, glitrende sølv-blå, mørk veined bladene gi en følelse av magi selv før de hvite lacy blomstene vises. Ikke en sann hortensia, "Moonlight" er et sakte voksende, nonaggressive vintre, hardfør USDA sonen 5. Når en eldre maksimumshøyden på bare 10 fot, den vil tilpasse seg, med vanlige beskjæring, beholder vekst.

Arabisk Jasmine

En annen kveld bloomer er arabisk jasmine, eller Jasminum sambac. Denne lille, attraktive dekorative vine bærer mørk grønn, nesten voksaktig, løvverk og har sterkt duftende hvite blomster som åpner om natten og nære, etter å ha slått blek rosa, i morgen. Frost-sensitive, dette sakte voksende jasmine anses å være den mest behagelig duftende av duften eksperter og vil gjerne vinter innendørs i potter.

Miniatyr Ivy

Eføy "Hedgehog" bare har å være en favoritt for fey, med sin uvanlig, FN-ivylike, vridd blader, hvilke haugen i en tett, tungt ruffled, pinnsvin-skjemaet. Eføy ' "Shamrock" er en populær miniatyr som var valgt Ivy av året i 2007 av amerikanske Ivy Society. Hardy USDA sonen 7, det er en ekstremt selv forgrening ivy, med runde-tipped, splitte bladene som blir oversvømmet med kobber i kaldt vær.

Sweet erter

Lenge før aprikos-rosa blomster av arvestykke skogvikke odoratus "Fairy Queen" vant offentlige beundring i 1894, søte erter ble populære i fairy hager. De prangende "fairy panseret" oppblomstringer av de nye hybrider skryte kompakt løvverk og store blomster. «Bijou blanding» er en 18-tommers dverg vining type tilgjengelig i nyanser av rød, rosa, hvit, rosa, lilla og blått. Perfekt for hage eller beholder vekst, denne søt pea blomstrer tiltrekke Sommerfugler, bier, hummingbirds og, selvfølgelig, alvene.